2008-08-31
 12:29:43

Söndag

Snart ska vi iväg och kika på en loppis. Sen ska vi gå förbi Rimi o köpa lite deffarkäk ;)
Ska försöka få tag på en av tjejerna vi var ute med igår. Hon sa att hon kunde fixa extrajobb till oss på lördagar.
På ett matställe där man får plocka ihop egna sallader och mackor o så. Kan vara skoj tror jag! Vore så himla skönt att få det fixat!

2008-08-31
 02:41:35

Deffning.

Ikväll var vi ute med en strippa och en bög. Hade en kanonbra kväll! Vi gick hem när vi fick veta att en tjej drog en lina.
HATAR när folk knarkar. Har verkligen noll tolerans mot det. Så vi drog hem och åt mat ist. Strippan var också personlig tränare och vakt. Han sa att man skulle deffa. Äta nyttigt varje dag förrutom en. Då skulle man äta pizza. Usch!
2008-08-29
 16:44:45

Lørenskog

Hej hopp!
Idag är det fredag och solen skiner. Mycket härligt!
Idag var det skoj på jobbet. Är kul när vi får stå i kassan och hjälpa kunder. Har en som står med och kollar så vi gör rätt och så. Jag ska ju som sagt byta arbetsplats på måndag, så jag och avdelningschefen tog en sväng till mitt nya place idag. Blev väldigt glatt överraskad får jag säga! Alla var mycket yngre än på kontoret i Lilleström. Muy bien. Och de jag hälsade på var verkligen supertrevliga. Så jag är helnöjd.

Nu ska jag och Fridun återhämta oss från jobbet en stund och sen blir det en litten joggingrunda.
Fuskade btw med sista detoxdagen idag. Det bjöds så ihärdigt på tårta på jobbet så vi kunde inte säga nej!

Ciao!
2008-08-27
 22:17:57

Äntligen!

Nu har vi äntligen blivit erbjudna boende! Vi var och kikade på ett rum alldeles precis där vi bor. Det stod mellan oss två och en skum tjej. Men dom valde oss! Rummet var stor och jättefint. Resten av lägenheten får vi se när vi skriver på. Har skickat sms till en man som ville hyra ut i skedsmo och skrev att vi tackar ja i mórgon om inte han säkert kan erbjuda oss där. Fördelen med hans lägenhet är att det är just en lägenhet. Nu hyr vi ett rum. Men det är ju centralt! Och kostar 5500 i månaden. Mkt överkomligt pris!

Har också jobbat idag. Är helt slut i huvudet och lätt illamående. Har köpt en jobboutfit på HM idag. En svart hög kjol och en petrolfärgad kofta. Ser ut som en skolfröken enligt Frida ;) Kan lägga upp en bild imorn. Idag så jag i alla fall ut så här på jobbet:



Nu ska jag sova och vakna glad och lättad i morgon. Fick veta idag att lillebror och kanske mamsen kommer nästa helg. Får  hålla tummarna att mamma följer med så kan hon och jag ha en mysig helg i oslo!

Pusspuss!
2008-08-27
 07:47:12

Första dagen på jobbet!

Hinner blogga en snabbis för Frida ockuperar toan. Imorse gick vi upp kl sex för att hinna med en powerwalk innan jobbet. Så jäkla hurtiga om jag får säga det själv! Idag börjar vi som rubriken lyder jobba. Lite pirrigt men oj så skönt!
Nu vart det ledigt så nu ska tänderna borstas o sen bär det av. Puss!
2008-08-26
 21:09:01

tredje gången!

Ja nu har vi sprungit tför redje gången den här veckan. Jag är så jäkla imponerad av oss! Mycket mycket bra! Idag sprang vi liiite längre än sist och det gick ju faktiskt.

Imorgon kommer förhoppningsvis min kamerasladd på posten som jag glömde hemma. Då kan jag ladda upp lite bilder så ni (är det nån som läser?) får se hur det ser ut. Annars kommer det väl några på fejjan också.

Idag har varit en riktig skitdag. Deprimerade som fasen har vi varit. Men oj så produktiva när det gäller att leta boende! Ringt och mailat hur många som helst, vilket har resulterat i förbannat många "endast uthyrning ett år" "lägenheten är redan uthyrd" Morr!! Sen har det faktiskt också resulterat i att vi ska kika på ett rum som man kan hyra sep-nov, vad det nu betyder. Vi hoppas på november ut! Sen har vi även visning i helgen hos en man som har två lägenheter att hyra ut i skedsmokorset. På vischan. Men nära jobb och så. Men värre när man ska ut! Jaja det löser sig. Ska väl förhoppningsvis lära känna folk här. Så håll tummar och tår för att nåt ska gå vår väg!

Vi ska även få veta i veckan om vi får extrajobb på tax-freen på gardermoen. Mycket att vänta på.

Nu ska jag läsa på lite mer om DnB Nor och spela bubble shooter.

Saknar er där hemma! <3 Puss!
2008-08-26
 11:08:41

Hemlösa.

Vi börjar lednsa på att vakna varje morgon med en klump i magen. För varje dag vi vaknar är vi en dag närmare till att inte ha någonstans att bo. Det suger! Imorse vaknade vi till spöregn, så ingen morgonpromenad heller.
Vi har i alla fall suttit och ringt och mailat till kanske 15 annonsen till, så för guds skull nån kan väl svara ja!?
Vi har insett att alla vill hyra ut för ett år. Uppsägningstiden är vanligtvis tre månader,så vi får väl helt enkelt säga upp den efter en månad!? Vill helst inte ljuga, men vad gör man? Vill helst inte vara hemlös heller. Har mailat till några korttidsboenden också, så det ultimata vore om vi fick nån av dom. Vissa vill inte hyra ut bara för att vi är två. Varför kan jag inte förstå! Är väl vårt problem om det blir trångt?

Håll tummar och tår för i morgon börjar vi jobba och då blir det svårare att leta! Har i alla fall några visningar på gång. Så man kan ju hoppas att vi får nån lägenehet!

2008-08-25
 22:07:34

Dagens upptäckter

  1. Jag gillar inte fänkål. Verkligen inte. Vem vill äta uzo i fast form? Äckligt.
  2. Lifehouse's skiva 'who we are' är fantastisk. Kan lyssna på den hur många gånger som helst!
  3. Bubble shooter är beroendeframkallande. Tack Åsa.
2008-08-25
 18:57:11

Fruktansvärt DÅLIG kondition

Nu kom vi precis hem från en liten joggingtur runt parken. Shit vad jag är otränad! Inte ok. Fick ont i bröstet på nolltid. Så nu är det skärpning som gäller! New and improved emmie coming up!

Har varit nåt fel på flera mobilnät i oslo ett tag nu. Så om nån mot förmodan skulle ha försökt kontakta mig så är det därför det inte går att svara. Bök. Vi väntar ju på svar från olika lägenheter vi har ringt på. Ska på visning på en jättefin tvåa på onsdag. Ganska dyr dock så vore bra med en till att bo med. Men vi måste ju faktiskt bo nånstans så vi får helt enkelt skära ned på andra utgifter.
2008-08-25
 16:20:04

Klantarslen..

Nu har vi precis ätit lunch och klockan är kvart över fyra. Att åka och handla blev än en gång ett jätteprojekt. Den här gången tog vi i alla fall bussen till coop, och det gick smidigt. Sen när vi skulle hem med våra toktunga kassar vart det krångligare. Hittade inte rätt busshållsplats så vi fick ta en annan buss. Sen hoppas vi av 67an och väntade en kvart på nr 60. Bussen kommer vi hoppar på. Inser vid dess ändhållplats att vi hoppat på 67an som vi hade hoppat av. Idioter! Vem hoppar på en buss utan att kolla numret?! Tydligen vi. Så¨det tog sjukt lång tid att komma hem.
Som tur var fick vi god lunch, greksallad, så det var bra!

Nu blir det chill en stund och sen plugg. Ikväll ska vi bege oss ut på en liten språngmarsch också. Med betoning på liten förståss.

Pussohej
2008-08-24
 18:46:01

Kom på en grej..

Om det är nån som skulle vilja prata med mig så kan man skicka ett litet sms om man är nära en hemtelefon för jag ringer gratis härifrån där vi bor! Men bara till fasta telefoner. Väntar på att mitt norska simkort ska dyka upp också så snart kan man ringas lite billigare! Saknar att prata med mina söta! <3

2008-08-24
 17:21:39

1a visningen..

Nu kom vi precis hem från vår första visning vi varit på. Gick alldeles för långt men hittade till slut till lägenheten som låg i Majorstuen (ett fint område). En nyvaken snubbe öppnade o fattade typ inte varför vi var där fast vi hade bestämt tid med dom. Tre helt klart bakfulla killar i en lägenhet som såg ut som ett sopberg. Vi klickade inte riktigt! Så där kommer vi med största sannorlikhet inte att bo.

Efter det har vi promenerat runt i en och en halv timme, Hittade en superfin park, minns inte vad den hette, med massa fina rosor och knasiga statyer. Den var helt enormt stor! Därifrån hade vi stora svårigheter att hitta hem men till slut gick det :)

Innan vår lilla utflykt har vi som vanligt powerwalkat och druckit linfrödryck. Sen, hör o häpna, pluggade vi i st hans haugen-parken. Har varit strålande sol hela dagen!

Något vi har iakttagit med den här staden är att det är jättemånga vackra parker och fruktansvärt många rökare. Ifall ni undrade. Nu ska jag slösurfa lite innan det är dags för att avnjuta ytterligare ett detoxmål.

Pussokram!
2008-08-23
 20:29:19

Typiskt..

Vi delar ju lägenhet nu med en tjej och en kille. Killen är verkligen aldrig hemma. Men ikväll är han hemma och ska ha förfest. Vi som är så trötta. Som vanligt. Nu har vi ätit rödbetor med fetaost och sallad. Sådär. Just nu känns det som jag aldrig mer vill se en rödbeta. Middagen resulterade i att mina händer är knallröda efter skalandet av de förbannade betorna.

Jag och Frida bröjar misstänka att våra magsäckar krympt. För vi blir mätta av typ ingenting! Eller så är det för att det är så tråkigt att äta så att vi intalar oss själva att vi är mätta! Till lunch åt vi råkostsallad. En riven rödbeta, en riven morot och kål. Spännande? Not so much.

Nu ska vi i alla fall roa oss med att kika på en film på datorn och senare äta gurka med dip. (helt inom ramarna!)
Man måste få unna sig nåt ibland. Speciellt när det här har varit en såndär längta hem dag. Känns som att allt skulle kännas på topp om vi bara hittade boende. Men två visningar coming up nu i veckan. Båda är dock i oslo. Vi vill helst bo närmare jobbet så vi slipper pendlarkostnader och massa tidsslöseri. Men det är ju bättre än inget!

Kraamis
2008-08-23
 15:08:49

En alldeles egen blogg

Hallå hallå!
Känns väldans fånigt att ha en blogg men orkade inte med att fixa en resedagbok. Massa tjaffs man skulle fylla i om vilka intressen man har osv osv. Här blir det ju superenkelt för er att kika in om ni vill veta vad jag har för mig :)
Nu sitter Frida och skrattar åt mig med rosa tänder bara för att jag bloggar. (bara för att hon inte kommer på nåt namn..)

Vi håller ju på med vår härliga detoxkur. Idag var det råkostsallad till lunch. Mums! Not! Hittills har vi inte många favoriter, men ett par guldkorn har vi hittat! Igår var vi på en fest i en liten alpstuga nere vid aker brygge med massa oklara människor. Vi fick inte en lugn stund bara för att vi drack vatten. Sjukt irriterande. Fokusera på att dricka själva istället för att hetsa oss för tusan. Massa "säljkillar" som visste allt. Inte riktigt min typ av människor. Man skulle med andra ord varit full för att gilla läget.

Åsa den lilla gåsen har lurat i mig att spela bubble shooter vilket jag lurade i Frida. Så vi sitter som två freaks och spelar dagarna i ända! Lite oklart. Inte för att skryta men... över 230 000! Det ni!

Glömde nästa berätta det viktigaste av allt, vi har fått JOBB! Vi börjar på onsdag på DnB Nor som är Norges största bank. Ska jobba i kassan med att göra in- och utbetalningar, öppna konton, beställa kort osv. Största svårigheten lär vara att förstå vad gamlingar och lantisar säger. Men det löser sig alltid! Kommer iaf få ha vackra uniformer på oss så inga nya kläder behöver köpas in! Så nu är det enda vi behöver ett boende. Kan väl inte vara för mkt begärt?
Vi letar för fullt i Lilleström och Strömmen. Ligger 10 min från Oslo med tåg. Så det känns helt ok. Svindyrt att bo i Oslo, sjuka depositioner på 20-30 tusen. Illa. Ska kika på en lägenhet i kväll hos två dudes. Känns inte helt optimalt att dela på ett rum, men vi ska kika iaf. Håll tummarna för oss!

Nu ska jag spela lite till och sen ska vi bege oss till aker brygge och kolla på fästningen och ta lite tjusiga foton!

Kram!