2010-02-28
 11:22:23

Grattis!

Grattis finfina Emelie till seriesegern! Du är sååå duktig!

2010-02-28
 10:45:54

Blödig.

Sitter och kollar på nyhetsmorgon. De visar alla medaljer Sverige tagit i OS. Slutspurten och prispallen.
Jag sitter här och blir alldeles tårögd. Har blivit så blödig på senare år! Och jävlar vad bra vi är! Sverige är bäst!

Igår var vi som sagt på festligheter hos brorsan och hans fruga. Det var skoj! Började med att jag hoppade in och gjorde en grimars, i tron om att Niclas såg mig. Men det kom bara förbi nån okänd karl och sa hej. Ja hej hej, jag är inte som alla andra jag. I början var det sausage party som min kära bror så fint kallade det. Massvis med killar men knappt några babes. Inte himmelriket för en kåt snubbe kanske. Men det var himmelrike för mig! Ett Lips (som singstar, fast annorlunda) och bara jag och Frida som ville sjunga. Inte mig emot. :) Jag gillar ju att sjunga! Har aldrig fattat det där när någon säger "måste nog ta ett glas till först". Som att man måste vara full för att sjunga? Å nej. Sjunga kan man göra när man tar en pluggpaus hemma för sig själv. Eller dra av en låt framför Herman som ensam publik. Nemas problemas.


Men bäst är det med en sån här stor publik :)

Nu står Herman och mannekängar för mig. Han ska vara vårfin idag på jobbet. Jag tycker ju såklart att min karl alltid är fin. En liten pussgurka.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo för jobb.
Smack!
2010-02-27
 20:26:40

Basket case.

Nu ska vi alldeles strax iväg till Niclas och Frida på fest med sommartema. I like teman. Speciellt när det är mitt förslag. Typ. Då är det extra bra. Sitter här i en färgsprakande blommig klänning. Det är väl sommar om något?
Och som en äkta bloggare har jag nu testat att ta bilder på mig själv med webcamen. Oh yes you heard me. Är en tönt. Här kommer jag! Och taxin är här om tre. Och jag lyssnar på Basket case. Mycket bra!

Inte lätt att se normal ut. Nej nej.


Pusspuss
2010-02-26
 14:09:54

Bild!

Nu jäklar har jag en profilbild på bloggen. En stooor rackare. Ser helt galet ut, haha.
Men bättre det än ingenting va? För jag har ganska många läsare som inte ser hur jag ser ut. Och det är ju tråkigt. ;) Väntar på svar av en mycket trevlig tjej som har fixat bloggdesignen. Hon kan en hel deel!
(om man klickar på bilden i hörnet kommer man till hennes blogg)
2010-02-26
 12:52:52

Vad är grejen?

Vad är grejen med att killar sitter på toa och pratar i telefon med varandra?
2010-02-26
 09:34:13

Ekonom?

Har ägnat en stund nu på morgonen åt att leta reda på viktiga vuxenpapper. Lägenhetsförsäljningspapper, kontrolluppgifter o bla bla bla. Ska fylla i några papper så att jag kan söka uppskov för vinsten. Trodde att detta skulle vara busenkelt för mig som är en gedigen ekonom. Eller not. Får hoppas att det är sådan kunskap som kommer genom arbete. Det gick ju bra, men väckte en hel del frågetecken. Får köpa en deklarationsbok för dummies på bokrean. Så får det bli helt enkelt.
2010-02-26
 08:48:59

Freitag

Tjo flöjt!
Och god morgon. Och trevlig helg!
Det är liksom fredag idag! Hur trevligt är inte det? Jag har massvis med trevligheter inbokade i helgen.
På dagarna blir det jobb, men det är rätt skoj nu när det finns så himla mycket fint i butiken! Go Sisters! De har gjort en ordentlig uppryckning den här säsongen. Bättre priser, och framförallt snygga kläder! Riktigt kul faktiskt.

Ikväll kommer mina härliga tjejer Åsa och Sara hit och dinerar. Sen blir det veggies och dip framför let's dance och Solsidan. Karln är ute på äventyr ikväll med sin polers. De ska se Maskinen på Smålands och dynga. Imorn blir det fest med sommartema hos lillebror och Frida. Då ska jag bli blommig och fin! Blir ingen helkväll för oss efetrsom det blir jobb på söndag också. Ska förhoppningsvis fika med tjusiga Josefine på söndag. Vi har haft lite svårt att matcha våra scheman på sistonde. Trist må jag säga.
Och en liten rackare som jag saknar, SAKNAR!!, är min finfina Ida! Jag vill åka på weekend med Idun och gasa ihjäl engelsmän (fast bara nästan, och inte med  flit!), storma primark minst en gång om dagen och festa i glitterperuker som bara vi kan! Ska boka in en weekend till Visby och besöka min pärla, men jag ser gärna att snön försvinner först. Ett vårigt Visby med Idun lockar mer än snökaos och inställda transportmedel. Typ.

Skön att jag hade skrivit ett låååångt inlägg som inte publicerades. Sug mig. Gah.
Bara att skriva om det.. För det var ju såå innehållsrikt.

Igår så rengjorde vi, läs Herman, vår tjusiga vardagsrumslampa. Den har nog inte sett en vattendroppe sen den skapades någon gång på en IKEA-fabrik cirka 2005.



Det gråa kan vara damm. Säger inte att det är damm. Men det kan vara. Just saying.
Så här såg det ut när Herman balanserade på soffkanten för att plocka ner den. Han hade en hel del träningsvärk, och det ojades och stönades en heeel del kan jag berätta.



Nu är lampan ren och fin och framförallt VIT! Känns härligt. Speciellt efetrsom den är placerad precis i huvudhöjd så jag kan se den på nära håll dagligen. Måste säga att Herman gjorde ett bra jobb. Min lilla skrutt.

Nu ska jag fokusera på kungaskvaller och vakna med the voice.
Puss puss!
2010-02-25
 08:37:51

Mitt nya jobb som sportkommentator.

God morgon!

Nu har jag precis tryckt i mig lite frulle framför hockeyn här i soffan. Övade upp min förmåga som sportkommentator. Var riktigt grym om du frågar mig! Och så får jag väl erkänna, att trots min totaldiss till vintersporten här om dagen så var hockeyn ganska så spännande. MEN, bara om man kollare i en period. Mer pallar jag inte.

I natt drömde jag mardrömmar om att jag skulle komma försent till skolan idag. Punktligheten sitter djupt inom mig. Ska iväg och grupparbeta med två killar i min klass idag. Hoppas dom är två sköna grabbs. Den ena verkar lugn och avslappanad, och den andra som en typisk Stockholmskille. Vi ska analysera en text utifrån ett kritiskt diskursperspektiv. Kan nog bli en flummig förmiddag.

Den här kursen läser vi tillsammans med de som läser Socialpsykologi C och Sociologi C. Vilka muppar! Finns en duo i klassen som får mig att vilja kräkas. Hostar hellre upp hårbollar än att lyssna på dom. En extremt blond, lite lönnfet kille, verkar se det som sitt kall att försöka sätta läraren på plats. Sen att han försöker göra det genom att använda föråldrade uttryck och verkligen inte hålla sig till ämnet är väl mindre genomtänkt. Läraren är dock extremt bra på att parera hans försök. Ganska kul, men ack så störande. Sen har vi oss en liten fröken med en ljus och pipig stämma (typ som min kanske..) som förgyller våra lektioner med sina hetsiga utbrott. "Jag förstååååår inteeee. Geee exeempeeel". Gnällfia. Läs boken först och se om du fattar då.

Nu är det Katrin Zytomierska på Vakna med the voice. Spejsat. Sen blir det in i duschen och iväg till skolan! Wiho. Slänger upp en bild. Blogginlägg måste ha bilder! Bilder bilder bilder. Den har inget med saken att göra. Men det kan väl vara kul ändå?

Här var på julafton när min älskling fortfarande var frisk (till synes i alla fall). Han älskade att öppna paket. Titta så fin han var! <3



Tjing!

2010-02-24
 08:27:38

Vakna

Skön diskussion på Vakna med the voice. Vad gör man om det inte finns nåt toapapper när man gjort no.2? Jo enligt Paul så får man ta nåt klädesplagg man har på sig. Say what? Det kan vara den knäppaste idén jag hört. Finns väl andra vettigare alternativ? Typ vatten? Nej, ucsh. Nu kommer den här dagen präglas av äckliga tankar. Eu.
2010-02-23
 09:31:15

Feels like monday

God morgon gott folk!
Nu sitter jag i soffan o kikar på nån nisse i jeansskjorta som är blyg på tv4. Mycket snitsigt.
Ska snart ta tag i mig själv och läsa lite inför dagens föreläsning. Var oerhört motiverande igår på föreläsningen. Det första jag fick höra var att 80% kuggat kursen förra året, jämför det med att 0% brukar kugga kurser på sociologen. Hmm.. Sen sa läraren att alla alltid klagar på att kursen är för svår. Jippi jey. Skoj det ska bli!
En hel del att läsa. Bara att hoppas på att det är intressant. För sociologisk analys känns ju som att det är det. Not.

Igår ägnade vi en halvtimme åt att diskutera huruvida kön är socialt konstruerade eller inte. Är allt socialt konstruerat? Kan man tala om något utan att förnimma det? Nej, alltså är allt konstruerat. Flum flum. Wish me luck säger jag bara!

Ikväll kommer Hermans föräldrar hit på middag. Var på tiden kan man säga! Vi har ju trots allt bott tillsammans i ett år nu, så då kan det ju vara trevligt för alla inblandade med lite middag. Har vi tur får vi även besök av lilltrollet och hans mor.

Nu ska jag och min stela kropp ta sig an nåt vettigt.
Ciao bellas!
2010-02-22
 13:23:48

Hårresande reklam

Såg just reklam för Priorin på tv. Ger näring till håret så att det växer ut igen säger dom. Men om det aldrig har funnits, tror ni man kan få mer hår ändå? :) Skulle vara nåt det!

Snart ska jag bege mig till skolan och ha första lektionen i metodkursen. Förhoppningsvis är det den sista kursen jag läser. I april börjar uppsatsskrivandet, och det gills inte riktigt som en ny kurs. Har målet i sikte nu! Bara tre månader kvar, typ, till examen. Och det är ingen dålig exman det, en dubbel till och med! Och det som ryktas om att jag inte ens ska få nån, haha! ;)

Mot skolan! Trotsa kylan och ut i solen! En liten överraskning att solen skiner må jag säga.
Puss och adjö

2010-02-21
 17:28:00

Dinnertime!

Nu ska vi snart ta oss en promenad hem till mamma. Gäller att gå raskt så att några kalorier ryker på vägen.
Mamma har en tendens att göda oss en hel del. Börjar synas kan jag säga. Väller en hel del här hos mig.
Ut i kylan bah! Kommer se ut som en liten snögubbe när jag kommer fram!
                                                           
2010-02-21
 13:48:00

Söndag

Guud vilken toppendag vi hade igår. Vi började med att åka med ett tåg som var i tid och som inte tog hundra år. Vi fick oss en liten språngmarsch till tåget också. Herman och jag var inte riktigt i tid. Skyller på Herman. Alla vet väl att jag är en mycket punktlig person.. :)

Tillbaka till Evelinas dag som den så fint hette. Vi shoppade lite smått och gott. Lite fint till hemmet och lite kläder. Herman shoppade två fina rutiga skjortor, varav en inte tillät några vidare runkmuskler. Jag shoppade mig en kofta och en klänning. Bra skit. Sen åt vi lunch efter att ha förfrusit i snöstorm. En smarrig burgare på Jensens vart det. Teatern var jätterolig! Mycket bra val av mig ;) Så det var en kanondag i hufvudstaden.



Tågresan hem var också kul. Lite lång bara. Men tågkontrollanten var skön och gillade bärs. Marcus tyckte att det var kul att låta var och varannan person kontrollera hans biljett, så vi fick nästan oss en liten vän där ett tag. Tåget var såklart försenat, åkte väl sisådär en halvtimme efter utsatt tid. Sen så tog det ungefär en o en halv timme för tåget att komma fram till Uppis. Tur att vi hade öl i alla fall! En bastuhytt hade vi på tåget. Hett hett.



Kvällen fortsatte på Peppar Peppar. Jäklar vilken restaurang! Trots höga förväntningar var vi nöjdare än någonsin. Klockren mat! Så otroligt gott. Gå dit pronto! Efter det spelade vi spel och drack vin hos pensionat Blomquist Johansson. Värdparet vann, YES!



Nu ska jag ta mig till köket och hjälpa min ljuvliga karl med lunchen!
Later dudes.
2010-02-20
 08:10:10

Vamos a la estocolmo

Hola guapas!
Här sitter jag i min rosa morgonrock med ett leende på läpparna.
Har en fullspäckad dag i Stockholm med dear friends. Utanför snöar det storm, men jag är glad ändå.
Lär inte frysa i mitt nyförvärvade späck från igår. Var först och fysade (ajajaj i låren) och sen hemma hos Evelajnen och lekte pizzabagare. Mums vad gott det var! Men usch vad tjock jag blev. Växte tre storlekar och fick knäppa upp jeansen för att minimera risken att nån skulle få en knapp i ögat.

I eftermiddag ska vi på panik på klinik. Verkar vara en rolig föreställning. Fick kalla kårar när jag såg att det var en fars, och fick lätta panikkänningar över vad jag har bokat. Men nu ska vi inte döma ut skiten för att det är en fars. Kommer säkert bli alldeles alldeles underbart! Om inte så har jag människor som har lätt till skratt runt omkring mig, så lär säkert dras med i skrattsalvorna hur som helst!

2010-02-19
 08:48:26

Vilken morgon!

Vaknade av att telefonen ringde. I mitt yrvakna tillstånd välte jag ut vattenglaset och försökte såklart svara precis som att jag varit vaken i timmar. Pappa genomskådade mig dock rätt kvickt. Två minuter senare när jag är i full färd att berätta för Herman om min hemska dröm så plingar det på dörren. Panik! Båda är spritt språngande så fort på med några slags kläder. In kommer nån slags rörmokare som ska kolla om toaletten läcker typ, huset förbrukar mycket vatten tydligen. Det ända vi fick med oss var att om man spolar ner "mycket" så kan vattnet knasa sig. Mycket säger han.. Precis hur tänkte han där? Haha.

Idag är jag ledig! Wihoo! Pappa ska komma hit och borra lite så vi får fint i vardagsrummet. Är såå snyggt med hål här och där. Nu blir det en kopp thé! Later dudes!

2010-02-16
 16:55:57

Mer hår.

Jag skulle gärna vilja ha mer hår. Ibland är det skönt att ha kort hår intalar jag gärna mig själv. Det torkar ju så fort! Guud så praktiskt. Men tänk att få ha ett tjockt svallande hår. Bara nån gång ibland åtminstone. Schyrra!
Typ Megan Fox's hår. Give me!


Också lite mer hår på ögonbrynen när vi ändå är i farten. Läste på nån annan blogg att det fanns något slags medel man kan stryka på fransar och bryn för att få längre strån/fransar. Kanske kan vara värt att testa?
900 kronor för en liten burk, men funkar det så kanske det kan vara värt. I don´t know.

Nu ska jag röra på fläsket och städa köket innan min karl kommer hem.
Ajökens!

2010-02-12
 11:40:57

I'm back.

Nu så, det ni alla väntat på! Misstänker dock att det inte finns några ni. Men likväl sitter jag här ändå.
Inser att jag har börjat statusuppdatera på fejjan mer och mer, och så kan vi ju inte ha det.
Detaljrika statusuppdateringar av mina framgångar (eller icke-framgångar) i uppsatsskrivande kanske inte lockar allmänheten. Men av någon anledning (tou tell me) så gillar jag att skriva av mig lite.

Jag har utarbetat en fantastisk studieteknik här på förmiddagen. Jag läser ett stycke text, filar lite på den, ser ett avsnitt glamourama, går loss på ett stycke text, läser nåt blogginlägg, läser ett stycke text.. Och ja, så fortsätter det. Tills nu. Nu såg jag ett avsnitt, och startade upp bloggen igen. Kanske inte är så svårt att lista ut att jag nu kommit till den lite tyngre delen av min lilla uppsats. Den där delen då man faktiskt måste tänka. Filosofera till och med. Och jag kan dessvärre konstatera att jag inte har fallenhet för att analysera sociologiskt. Känns extremt flummigt. Roller och sociala identiteter försöker jag mig på att diskutera i min lilla text. Hade varit lättare om jag hade varit ute i god tid och kanske till och med fått med mig de böcker jag ville ha hem från le biblioteque. Men icke. Är man ute i sista sekund får man ta det som erbjuds.

Nej nu kanske jag skulle ta och ta mig igenom ett stycke till. Om inte för att stilla min pluggångest så för att jag faktiskt har en deadline. OCH så ska jag bli opponerad på. Ehh. Inte något jag ser fram emot.