2012-12-31
 15:06:12

Sista dagen på 2012

Nu är det bara timmar kvar av 2012. Det här året har verkligen gått snabbt. En vår med en herrans massa jobb. En sommar fylld av fest och skratt. Nya bekantskaper. Gran canaria, St Petersburg och Berlin. två fantastiska bröllop, varav ett för en bästa vän. En väldigt speciell ny bekantskap som gror i min mage. För varje dag som går kommer vi varandra närmare, och han ligger precis alldeles nu och sprattlar för fullt. Det är lite så vi kommunicerar just nu. Det här året har varit väldigt bra, och jjämmerlig mig oerhört lyckligt lottad sommar så många att älskai mitt liv.
 
Nästa år blir att av de största i mitt liv. Och jag hoppas tätt jag får fortsätta att detta det med folksaga bryr mig om.
 
gott nytt år fina ni!
 
2012-12-30
 11:54:35

En unge i minuten

Zappade över till sjuan där det visades en unge i minuten. Funderade på om det verkligen var en bra idé att titta, och insåg att förmodligen inte, men kunde liksom inte förmå mig själv att byta kanal. Herre gud säger jag bara. 15 veckors uppladdning kvar. Är typ ingenting. Måste börja ställa in mig på att jag ska ligga där en vacker dag i april, och jobba fram en liten kille. 
 
Efter att ha sett två förlossningar, en lugn och en skrikig, så är jag darrig, svettig och har gråtit en skvätt.
Om jag gråter av att se okända ungar födas kan jag bara tänka mig vilka krokodiltårar som kommer dyka upp när vår lilla kille föds. Nu ska jag försöka sluta svettas och bege mig ner på stan för en ny chans på en bh eller två. Hoppas på bättre lycka för de här jättarna idag!
2012-12-29
 18:32:54

Tuttfrustration

Idag har jag varit på jakt efter en ny bh. Eller två. något jag länge skjutit på, men som nu är oundvikligt, om jag vill undvika en boob flash. Men herre min Gud vad omöjligt det skulle visa sig vara. Kedjorna har inte nåt vidare utbud för storbystade märkte jag, så jag kammade hem noll. Får bege mig ner på stan och hoppas på att twilfit i en modell större har mer att välja på. Får helt enkelt vara glad att det är ett tillfälligt problem jag stött på. Men det gör ju också att man inte vill lägga så mycket cash på det, för vem vet hur jag ser ut om fyra månader till. Just nu växer jag i ett rasande tempo, men en vacker dag vänder det. 
 
Blev tillfrågad att spela curling på nyår med Herman och hans kompisgäng med tjejer. Hade varit kul, men jag vågar inte testa. Man ska liksom huka sig mycket, skynda sig på is med en hal sko, sitta typ i ett utfallssteg. Hmm.. Ni som känner mig vet att jag har ingen balans what so ever. Så på benen skulle jag inte stå mycket. Utfallssteg är big no no för preggon (för fogarna) och framåtlutat med extra tyngd på magen rekommenderas inte heller. Så jag får var publik och heja på min karl! 
 
Nu ska vi kolla på ett avsnitt av historieätarna och sen provlaga två av tre nyårsdesserter. 
2012-12-23
 21:14:43

Uppesittarkväll

Är i gamlis nu och spelar Bingolotto. Har hittills kammat hem en hundring. Var en ynka Bertil 5 från en bil, men bingonissen var inte på min sida ikväll.

Leo käkar för fullt med Niclas just nu. Och gnyr som en liten, ja Gud vet vad. Är väldigt kärleksfulla och pussiga små husdjur här hemma. Herman fick både en och två pussar av Tarzan.

2012-12-22
 17:49:59

Dan för dan före dopparedan!

Ojoj vad den här månaden svischade förbi. Kan inte riktigt förstå att det alldeles strax är julafton. Och sen nyårsafton. Och vips så var 2013 här! 
 
Idag har vi som brukligt kollat på några avsnitt av julkalendern. I morgon blir det de sista tre så att vi ligger i fas på julafton och kan se live. Mysigt att faktiskt ha sett kalendern i år. De senaste åren har jag liksom inte gillat det som visats, men i år så!
 
Nu sitter Herman och pysslar ihop julklappar till mig i köket, så jag är liksom förpassad till vardagsrummet. Passade på att spana på lite gravidkläder på Asos, och slog faktiskt till på ett litet kit. Känns så himla trist att aldrig ha något nytt och kul att ha på sig, att bara få leta fram nåt som än så länge fungerar. Klänningar och så är det inga problem med, men byxor och kjolar jag knappast i överflöd. Så jag tror att min garderob, och jag, skulle må bra av lite nytillskott där. Även om det är för en ganska så begränsad period. Men om det inte blir ett barn nummer två så finns det säkert kompisar som behöver lite rymligare kläder. Så det där kan man alltid motivera! ;)
 
Herman skrattar mest åt mig här hemma. Han tycker att jag pustar och frustar och har mig. Får ta och chilla med det tror jag. Jag är ju för bövelen 27, inte 87.
 
Nej ni, nu ska jag be om att bli serverad ett glas vatten, och zappa lite.
2012-12-20
 07:07:42

V.24

Nu är jag i vecka 24. Från och med den hör veckan kan bebisen överleva om han av någon anledning skulle vilja ta sig ut, på tok för tidigt. Känns ända som en skön punkt att passera.

Tycker att jag växer så att det knakar. Känner mig gigantisk, men tycks inte få något medhåll. Men å andra sidan tyckte jag att min mage var såååå stor för sex veckor sen, och nu när jag ser tillbaka så förstår jag Hermans skepsis. Så jag antar att jag om sex veckor till skrockar hånfullt åt magstorleken som jag sportar nu.

2012-12-17
 13:11:33

Pregnancy brain

H: "åt du den där spaghettibiten?
Jag, lite tveksamt: " ja..hade den legat på golvet?
H: "Japp!"

Fint att jag numera även äter skräp. I min dimma så trodde jag av nån anledning att jag lagt en bit spaghetti på en servett som jag borde äta upp. Men så var inte fallet. Givetvis.

2012-12-15
 09:20:28

Påskinits

Älskar att Guttsta källa gör reklam för påskmust så här en vecka innan jul. Humor.

Strax ska vi tampas med en massa tvätt och kika på julkalendern. Jag har precis ätit = extra mycket liv och rörelse. Så Herman har prima möjlighet att hänga med den lille sprattelgubben.

Ikväll blir det ljust och fräscht i Globen, med Emelie & Marcus och Evelina & Patrik. Inbokat för hundra år sen (känns det som) och nu är dagen här. Kommer bli en bra dag!

2012-12-14
 09:31:40

Långhelg

Jag har tagit långhelg den här helgen och glider runt i blommiga pyjamasbyxor och lurviga tofflor här hemma.
Otroligt skönt att få en lugn och skön start på morgonen. Har till och med slängt ihop en liten sats scones dagen till ära. 
 
Idag blir det lite julfix och annat pyssel. Ska nog träffa mamma en sväng också, för hon är också ledig. 
Hon ville pyssla ihop lite julgodis, så jag tänkte föreslå knäck och lite kola! Det är inte så värst äckligt.
 
Min lilla kompis i magen blir starkare och starkare för varje dag som går. Så himla häftigt! Igår kände Herman säkert tio sparkar i rad! Annars har han kanske känt två på sin höjd, för han verkar bli lugn av att Herman håller på magen. Men igår var han i gasen kan man säga! Och det har hållt i sig nu på morgonkvisten också. Så mysigt!
2012-12-13
 07:59:18

121212

Oh so happy! Det var en bra dag 121212. Glada besked, glada nyheter, gott och mysigt fika och en bra jobbdag. Kul för alla som gifte sig och gjorde annat härligt.

Idag är det lucia. Mysigt! Hoppas på luciatåg på jobbet, och kanske en liten lussekatt. I morse kom jag på att jag jobbar 7 dagar till 2012. Inte alls många dagar. Vart tog det här året vägen?
Idag är det också prick 2 år sen jag började på mitt jobb. Får jag lov att fira med lucköppning av kalendern. Ligger i ofas, så kan öppna flera stycken. Nu blir det chokladdoft!

2012-12-09
 21:16:10

Andra advent

Herre gud vad den här månaden flyger iväg. Redan andra advent, och två veckor kvar till julafton. Supermysigt, men att det måstegå så snabbt! Januari och februari får gärna gå undan, men december är ju en härlig månad. Tycker i och för sig om att de procenten ticka på min lilla app. Lite stressande men mest superhärligt att se att jag för varje dag närmar mig att få träffa min lilla kille. Men också väldigt läskigt att fixa fram honom. Shit pommes. 
 
Den här helgen har det pysslats, pyntats och julklappsshoppats. Vi har också haft Josefine, Zacke och Siri på middag. Siri var lite svårbjuden, men ack så söt. Och vilken mönsterbebis! Enda dåliga var väl att hon försökte charma brallan av Herman, och därmed liksom försöka sno min karl. Som tur var somnade hon. En timme till av det där leendet och jag hade varit ett minne blott!
 
På torsdag har jag jobbat hela två år på min avdelning. Galet! Det firar jag med en långhelg. Är ledig på fredag och måndagen därpå. Inte fy skam. Där emellan är Ljust & fräscht i Globen inplanerat. Ser jag fram emot!
2012-12-04
 21:44:11

Pyssel

Ikväll hann jag inte med någon tisdagsyoga. Hade 20 minuter på mig att laga middag, äta och byta om. Så kändes liksom lite fel att stressa för att öva på att vara lugn. Får ta igen det en annan dag.

Istället har jag pillat ihop en hyacintgrupp i en skål på fot, och fikat hembakat med Herman. Inte fy skam det heller!

2012-12-01
 09:21:08

1 December

Gud så härligt att vakna upp en snöig decemberdag! Alldeles lugnt och stilla ute med ett frasigt snölager på balkongen. Mindre festligt men ganska så bra, är att vi har tvättid 7-12. Men man kan säga att vi badade i tvätt, så det är skönt att bli av med den.
 
Vi har passat på att inviga denna härliga månad med ett avsnitt av julkalendern! Känns som att årets kalender har potential. Kanske beror lite på nostalgifaktorn, att den här varianten faktiskt gick när jag var barn. Känns som att jag kan tänka mig att följa den här omgången!
 
Strax är det dags att kila ner en vända och kasta in sista maskinen. Och icke att förglömma, plocka upp julpyntet! Här ska adventspyntas för fulla muggar (mellan snörvel och tedrickande). Ett besök till Gränby ska också hinnas med, för att kika på en klapp eller två och lite bra att ha saker till mig. Bland annat visitkortsfickor! Blev så inspirerad av hur fin ordning och reda Evelina (the master pysslare) hade på sina band och småsaker. Så jag ska minsann härmas!
 

greveholm_63079166.jpg