2013-05-30
 10:23:05

Vilken kille!

Fick lite sovmorgon idag. Till skillnad mot igår när lillskrutten vaknade 03.20. Idag var vi vakna mellan 4 och 5, men sen sov han i en och en halv timme. Succé!

Igår var vi hemma hos Evelina & Patrik på middag. Väldigt trevlig kväll! God mat och exemplariskt sällskap. Max skötte sig fint och sov när vi åt middag och fika.

Idag ska vi göra gipsavgjutning av Max fot på en öppen förskola. Frida ska dit med sin mammagrupp, så då följer vi med en sväng. Vi hoppas på sällskap av Emelie & Lucas, men vet inte än om de orkade hänga med!

Nu grymtar Max i babysittern, ser ut som han ska somna vilken sekund som helst så ska nog plocka upp honom så det blir lättare att lägga honom i sängen utan att han vaknar. Trevlig dag hörni ni!
2013-05-26
 07:11:36

Sovmorgon

Max gör skillnad på sina föräldrar han. När Herman hade morgonpasset igår så sov han minsann. Jag gick upp 8.30, och då sov de i soffan. Idag har jag morgonpasset, då är det vaket från 5 som gäller. Vad är det för stil? Busunge!
Får hoppas att Herman är snäll och byter av mig sen, så jag får sova lite till. Det fick ju han! Och det är ju trots allt mors dag. Minns du det Max?

2013-05-24
 19:49:18

Hangtime

Nu ligger jag i soffan. Så trött så att huvudet bultar. Vi fick äta tillsammans ikväll, första gången på veckor! Max är uppenbarligen också trött, och gör helt rätt i att sova! Var nyss inne och pussade på honom. Det tar väl en sisådär 30 minuter innan jag längtar ihjäl mig efter honom. Och då ligger han några meter bort i sin säng. Så mycket kärlek till en så liten nattuggla!

Idag fick vi besök av Josefina en stund. Trevligt med lite sällis ett par timmar! I övrigt var det inte mycket som hände, men dagen flög iväg som vanligt. I helgen hoppas jag innerligt på att vi ska hinna pimpa balkongen. Annars vet jag inte vad!

2013-05-24
 19:42:44

Sista vilan

Igår begravdes min morfar. I vaksala kyrka, precis som mormor, farmor & farfar. Så morfars begravning hade en bit av de tidigare i sig, minnet av de andra kära poppar upp. Speciellt sorgligt och fruktansvärt var det när prästen beskrev morfar. Tyckte det lät så opersonligt, och morfar var en man med personlighet. Envis som få (nedärvt hela ledet till Max ;) ), nyfiken och med ett stort teknikintresse. En riktig konstnärssjäl som grubblade på mycket. Men som prästen sa så längtade morfar något vansinnigt till mormor. Den kärleken de kände till varandra, det var något extraordinärt.

Jag minns när mormors syster Inger gifte sig. Mormor och morfar som satt hand i hand, eller dansade runt tätt intill varandra på gräsmattan. Så stark hoppas jag att min och Hermans kärlek till varandra är även när vi är pensionärer. Så fina! Jag tänker minnas morfar som han var med mormor, levnadsglad och lite full i fan.

Fick fina stöttande sms från fina vänner igår. Så himla gulligt. Och de små knoddarna skötte sig fint! Lite skrik precis i slutet då Max vaknade i hungersnöd. Men vad gör väl det? Tror mormor och morfar spanade uppifrån himlen och var hemskt stolta över sina barnbarnsbarn! Älskade fina ni.

2013-05-24
 06:41:21

TGIF

Vad härligt att Max är så morgonpigg. Igår var det dags att vakna för dagen klockan 4, idag 3.30. Vilken fest!

Höll på att bryta ihop ett tag, av frustration och trötthet, så då bjöd han till och sov en halvtimme. Men sen var det bara att gå upp igen. Härlig start på fredagen.

2013-05-22
 07:24:35

Regnrusk

Ser ut att bli riktigt trist väder idag. Hua. Om jag hade varit pigg hade vi kunnat skynda oss ut nu innan regnet. Men jag känner mig rätt matt. Ligger i soffan nu med min lilla älskling på bröstet. Han har precis somnat till efter att ha lyssnat på skönsång. Jag drog av ett gäng barnvisor, och antingen är det lugnande, eller så förskräckligt så att det är lika bra att somna. Mysigt är det hur som!

I eftermiddag ska vi, jag, Frida och våra små, hem till Emelie och hennes prins. Riktig bebisdate! Ska bli supermysigt. Annars ska vi väl roa oss med allt sånt man "ska" göra flera gånger om dagen. Som i alla fall jag undrar hur man ska hinna med. Typ lufta och träna nacken. Låter säkert konstigt att man inte skulle hinna, men när Max är nyäten vill jag inte gärna lägga honom på mage. Och eftersom han käkar så ofta är det svårt att få till det flera gånger om dagen (all vaken tid på mage - eller hur var det nu..).
Men nu njuter vi av att kramas! Det andra tänker vi på sen.

2013-05-18
 20:45:17

Tråkmånsar

Det blev ingen schlagerfest för vår lilla familj ikväll. Vår minsta men mest bestämda familjemedlem har varit på ett riktigt humör idag. Magknip har ställt till det för lillen och han har skrikit en hel del. Stackars lilla hjärtat. Han drog även till med en kaskadspya hemma hos Emelie & Co. I soffan och på mig. Schysst stil när man är på besök..
Nu ligger han däckad i sin säng och jag saknar honom. Knäppt! Men när jag vet att han inte riktigt mår bra vill jag bara hålla om honom. Men håller det här i sig blir det nog en hel del vaggande i natt. Håll tummarna att vi slipper en vaknatt. Är rätt trött kan man säga!

2013-05-18
 10:18:32

Tankspridd

Sitter med en inoljad bebis i knät. Råkade visst droppa i en och annan droppe för mycket i badbaljan. Så kan det gå när man har mycket att fundera på.

Den här dagen har vi väntat på länge. Vi ska få träffa Emelie & Marcus lilla skatt! Ska bli så otroligt mysigt. Evelina & Patrik ska också vara med, blir tipp topp. Får skicka runt bebisarna så alla får lite gos. Och så får vi klappa på Evelinas lilla mage.

Ikväll blir det schlagerfest hos Evelina & Patrik. Första festen för Max! Blir två till småttingar, så känns som ett lugnt partaj! En härligt lördag ned andra ord. Fint sällskap och en hel dag med båda mina killar!

2013-05-16
 17:42:04

Fenomenal torsdag

Idag gläds jag över följande:
- Max har gått upp ytterligare 400 gram och vuxit till sig ordentligt. 3950 g, 54cm lång och 38,5 cm huvudomkrets. Strålande nyheter! Nu är vi verkligen på banan. Kurvan han borde följt är han på nu, men fortfarande strax under medel. Vår lilla kämpe!

- Jag och Max hann träffa Linda en sväng. Mycket trevligt! Inte långt kvar till hennes lilla grabb dyker upp.

- Jag hade turen att få möta upp Emelie, Marcus & lillkillen utanför lutis. Oj så liten och söt! Hann prata lite men är så nyfiken på resten. Ska ses i helgen, längtar! Ska bli så gosigt att hålla deras sötnos.

2013-05-14
 08:14:55

Nytänk

Amningskudden fick ett nytt användningsområde nu, perfekt som sovplats i mammas knä så får jag armarna fria. Han ligger som en liten ostkrok i min famn, mysigt.

Idag ska jag och Max äta lunch ute för första gången, ska bli spännande att se hur det går. Vi ska luncha med pappa, Frida & Filippa på Gränby. Så håller tummarna att vi slipper regn! Blir trista promenader annars.

I morgon får vi finbesök i form av Ida & Nathalie. Ska bli kul! Har inte setts på ett tag, och det har ju hänt en del sen sist för oss alla. Blir kul att få presentera min lilla kärlek för dom! Nu verkar han ha vilat klart och vill ha käk, så plikten kallar!
2013-05-13
 12:59:08

Måndag

Ny vecka och solen skiner idag också. Fantastiskt! Idag är jag fylld av så mycket kärlek och lycka. Härligt. Det är ju något särskilt med våren. Och att då också vara upp över öronen förälskad, inte bara i en kille utan två, det gör att känslorna går bananas!

Kan inte sluta le när jag tittar på min son. När han ligger i min famn och tittar på mig med sina nyfikna ögon spricker jag nästan av kärlek! Då blir det pusskalas. Han får nog några hundra pussar varje dag. Lillskrutten vår! Kust nu ligger han raklång på mitt bröst, på rygg faktiskt. Lite envis och vill inte ligga på en gosig filt bredvid mig, men då får väl jag passa på att vila jag med. Inte fy skam!

2013-05-12
 09:09:28

Söndagsmys

Herman har åkt iväg och ska kolla på snabba & dyra bilar med några grabbar. Så jag och Max är kvar hemma. Just nu ligger vi i soffan och myser. Han ville inte ligga själv, så han sover på mitt bröst nu. Inte så himla jobbigt att agera säng till en så söt en.

I övrigt får vi se vad dagen har att erbjuda. Ska troligtvis till gamlis en sväng, blir nog promenad dit med Frida. Skulle vilja köpa blommor till balkongen, men behöver nog bärhjälp av Herman. Så får se hur dags han kommer hem!

2013-05-11
 12:45:09

30 dagar

Nu har jag varit mamma i en hel månad. Åt en helt fantastisk son. Det tar ett tag innan man känner varandra och känner sig trygg i mammarollen. Men nu känns det som att jag varit mamma till Max mycket längre än så! Det är så fantastiskt härligt och jag älskar den lilla ungen så mycket att det rinner över. Tänk att min och Hermans kärlek till varandra gjorde att det kom en bebis. Galet när man tänker på det!

Vi ska ta oss ut på vift och kolla på bärsele nu när han börjar bli lite stabilare. Mysigt att kunna skumpa runt med honom på magen!

2013-05-09
 08:40:21

Oh denna natt, denna ljuvliga natt!

Max har de senaste dagarna haft magbesvär när blöjan liksom ska fyllas upp. Kämpar och tar i och verkar ha det rätt besvärligt till en början. Blir skrik och gnäll och han vill minsann bara ligga i en varm famn. Det här är ju inga problem dagtid, mer än att jag vill få bort det onda. Men jag har några trick som brukar lindra. När gnället är på natten sitter tricken rätt långt upp i rockärmen. När man själv är i dvala är det svårt att få till det optimalt. I natt tyckte Max till exempel att det vore onödigt om hans mor fick gå och lägga sig mellan matningarna. Så jag fick snällt hänga i soffan 1-3, för att sen mata igen 3.30. Sova får jag göra i nästa liv! Hoppas det är en period bara, att magen måste vänja sig med all extra mat, för oj vad han käkar! Inte långt kvar till gosiga bebisvalkar och knubbig kille.

Idag ska vi på långfärd. Till Solna styr vi kosan för födelsedagsfirande hos Josefina. Blir mysigt! Kul för Max kusiner att få lära känna sin nya kusin. Hugo vill gärna vara nära och titta, men Erik tyckte inte han var något att hänga i granen. Läskigt med en så liten!

Efter kalaset ska jag till kyrkan och träffa prästen inför morfars begravning. Jag och mamma ska prata igenom ceremonin. Lite läskigt men ska nog gå bra!

Slänger med en bild på vår kärlek som tog första gympasset i morse!

2013-05-08
 20:20:24

Lyckodag!

Vilken fantastisk dag. Solen har skinit och det var sommar i luften. Trevlig promenad i hettan med Frida & våra små. Massa kärlek från min son som bara vill gosa med mamsen sin. Ett otroligt lyckat BVC-besök med en viktuppgång på 400g på en vecka (150-200 är normalt) - sån jäkla lättnad att det har vänt nu. Slut på oro och stress över det.

Och sist men inte minst (men säkert liten!) är att min fina fina vän fått sin lilla bebis idag. Så fantastiskt att jag nog fäller en tår eller två! Lyckligaste stunden i världen när man får se sitt barn för första gången, och Gud vad jag längtar tills vi får träffa den lilla skatten!

2013-05-07
 19:49:04

Sommar!

Idag var det verkligen sommarfeeling. Vi mötte upp Frida & Filippa och promenerade till gamlis. Leo blev superglad för sällskapet och att han fick vara ute hela dagen. Vi hängde i trädgården så mycket som våra bebisar tillät och njöt av solen. Riktigt härligt! Hela eftermiddagen & kvällen har spenderats med en Max i famnen. Vill minsann inte sova och inte vara själv. Bara ligga och sprattla i mammas famn. Väldigt vaken bebis! Han borde vara trött efter dessa få timmars sömn. Bådar gott inför natten!

2013-05-07
 07:24:39

Tröttmössa

Den här dagen kommer nog bli lite snurrig. Max vaknade vid 3 och ville ha käk, inga konstigheter. Hade svårt att få honom att somna, men efter en kvarts sång och gos sov han. Det var inte långvarigt dock. Magknipet dök upp och visade sin jävliga sida. Stackars lilla skrutt! Han sov oroligt till fyra, med många uppvak. Sen flyttade vi ut till vardagsrummet så Herman skulle få sova. Här har vi hängt sen dess, jag fick sova en timme när Herman gick upp. Han hoppade över morgonträningen och tog Max istället. Jag däckade på en millisekund typ.

Nu sover mitt lilla hjärta i mitt knä. Hoppas det onda gett med sig tills han vaknar! Håll tummarna!

2013-05-06
 07:57:02

Måndag

Ny vecka, nya äventyr. Härligt att mötas av solsken och klarblå himmel. Just nu ligger vi och myser i soffan. Max gick med på att sova lite till efter matningen vid fem. Det tackar vi för! Fick ligga och kramas och slumra till 7. Lyx!

Vad den här dagen har att erbjuda vet jag inte än. Fika hos Frida ikväll, och innan dess lite häng med Evelina. Måste i alla fall ut i solen känner jag! Får bli en och annan promenad. Börjar misstänka att jag gått lite hårt ut med att bära (får egentligen inte bära mer än Max första månaden) och gå på pw. Har varit väldigt öm i ärret senaste veckan. Oskönt.

Nu ska jag pussa på min solstråle & passa på att käka frukost medan han sover så sött!

2013-05-05
 09:54:35

Sunday

Solig söndag har vi idag! Jag ligger i soffan med Max på armen och väntar på att det ska bli min tur att duscha. Vi får besök av Annika & Simon om nån timme eller två, så kan vara kul att vara klädd i annat än snobbenpyjamas då.

I övrigt är det inte mycket inplanerat. Lite handling och sånt och en lång promenad i solen. Gäller att passa på när vädret är med oss! Och när fina papsen är hemma. Helgerna är så himla härliga när vi får vara tillsammans alla tre. Nu ska vi ha pusskalas!

2013-05-04
 09:33:44

Helgmys

Jag fick sovmorgon idag, till kl 8. Lyxigt! Men knäppt nog fick jag dåligt samvete för att jag låg kvar och Herman fick gå upp. Trots att jag går upp alla andra mornar. Man är bra knäpp ibland! I morgon får Herman lite sovmorgon istället. Gäller att turas om!

Nu ligger jag i soffan med en sovande bebis i famnen. Så jäkla gosigt! Ett litet knippe kärlek i famnen är inte fy skam.

Igår sov han första passet i sin egen säng. Gick hur bra som helst! Svårare att lägga honom där när han är lite kinkig, så då fick han sova hos mig. Men vi jobbar på't! Såg så mysigt ut när han låg där, och var mysigt att få skeda lite med Herman. Saknar att ligga och kramas med honom!

Så här satt killarna i mitt liv i morse. Inte utan att hjärtat svämmar över av kärlek!

2013-05-03
 19:52:05

Gullunge

Dagens mysigaste:
Max ligger på mitt bröst och vänder sig mot mitt ansikte. Ligger och tittar in i mina ögon länge, länge och flinar till och från. Bökar sig närmare och fortsätter titta storögt. Kan inte annat än att pussa tusen gånger om på hans runda (ja äntligen!) små kinder! Tre veckor gammal och det känns som att jag älskat honom hela mitt liv!

2013-05-03
 16:25:28

Livet på en pinne!

Vilken härlig dag! Herman tog första nattpasset med Max, så jag fick sova typ 5-6h i sträck. Fantastiskt för humöret. Var så jäkla låg på energi igår. Max fick också sova lite extra, istället för att vi väckte honom varannan timme. Gjorde susen för honom med! Vi gick upp halv sex i morse han och jag, och har haft en mysig dag tillsammans. Han har mått mycket bättre än igår, bara korta stunder av kämpande med magen. Vår lilla fighter!

Vi tog en promenad till Elgiganten där jag köpte present till bror, och lunchade och hängde lite på mammas jobb. Man mår så mycket bättre av att komma ut några timmar. Och lillkillen skötte sig exemplariskt! Nu ligger han i min famn med händerna knäppta över magen. Han har så söta gester och minspel vår grabb. Älskade lilla unge! Nu ska jag pussa på honom lite!

2013-05-02
 16:37:57

Sötskrutt

Det här dygnet har ju varit lite utav en prövning. Gud vad allt blir tungt när man inte får sova! Idag har känts som ett sånt bakslag. Från att han började äta större portioner till att äta häften fast dubbelt så ofta. Han är uppe i ansenlig mängd mat redan,med en massa timmar kvar av dygnet. Så jag är så stolt över vår lille kämpe! Så jäkla skönt att se att även fast det är en dålig matdag så får han i sig mer än vad vi skulle kämpa i honom. För några dagar sen var det supertufft att få i honom så mycket mat, men nu går det av bara farten egentligen. Duktig kille!

Nu sover han i soffan bredvid mig alldeles på egen hand. Ser så harmonisk ut. Vill ta upp honom och gosa in mig i hans nacke och pussa på hans gosiga kinder. Men vill inte väcka honom när han knappt fått sova idag. Så jag får kanske lägga mig bredvid honom och pussa på snuffsen! Snart har Herman jobbar klart. Som vi längtar efter honom idag! Världens bästa pappa. Och världens bästa sambo som peppar mig när det är lite tungt.

I morgon hoppas vi att han har ro att sova mellan varven så att vi kan ta oss ut på en promenad med hans kusin! Hon hade också magknip idag så vi hoppas på bättre lycka i morgon. Man vill bara att de små liven ska må bra!

Se bara på den här bilden, kan man tro att han levt rövare idag och i natt? Knappast va? :) Tur att han är så gosig så att jag vill kramas med honom mycket. För idag är det bara mammas famn som har passat krabaten!

2013-05-02
 12:20:33

Jobbig dag

Idag har vi en tuff dag här hemma. Max sover inte mer än 20-30 min i sträck, och bara i min famn. Så fort jag blundar skriker han, så är helt utmattad efter en natt med otroligt lite sömn. Han vill inte heller äta så mycket åt gången, så blir minst en gång i timmen istället. Sen har stackarn magknip, och det skär i mammahjärtat.

Är sömnbristen som gör allt besvärligare än vad det är, och det är himla tur att en puss på den lilla ger ny energi i några minuter till. Blir många pussar idag med andra ord ;)

2013-05-02
 01:37:00

Vända på dygnet

Verkar som om vår lilla kille lyckats vända på dygnet. Han brukar vara vaken på kvällen, typ 19-22, men har de senaste två kvällarna sovit då. I morse var han vaken 4-10 istället för sitt vanliga morgonpass som brukar börja 8,9. Och nu är han vaken sen 24 och vill inte alls sova. Hans trötta mamma försöker med allt, extra mat, vaggvisor, blöjbyten och pussar. Inget tycks söva sprattelgubben. Nu fick han nappen i hopp om att bli lite lugn och trött. Men hittills ligger han fortfarande och sprattlar på mitt bröst, pigg som en mört! Wish me luck med det här sövandet!

2013-05-01
 20:57:51

Skötväska

Nu har jag gjort slag i saken och beställt en skötväska. Blev en matchande Brio-väska i samma mönster som mjukliften, snitsigt värre. Fanns väskor som jag egentligen ville ha hellre, från Littlephant, men de var tre gånger så dyra och Herman tyckte inte att de var så festliga. Kanske lite väl tjejiga och inte lika praktiska med fack och så.

Idag har vi hälsat på Hermans farmor och fikat lite. Vi ville att hon skulle träffa Max innan hon ska in på operation nästa vecka. Hon visade fotoalbum med bilder på sina föräldrar, så det var bilder från bland annat ganska exakt hundra år sedan. Coolt! Efter vi varit hos Ulla åkte vi till Årsta och mötte upp min familj och städade ur lite hos morfar. Vi valde ut några tavlor som vi vill ha och så. Kändes konstigt att vara där och greja utan morfar. Känns tomt. Hittade mormors vigselringar också, så har på mig den och förlovningsringen nu. Känns lite fint att ha något så betydelsefullt på sig. Som att de är lite nära för en stund. Nu ska jag få en sovande bebis. Får försöka väcka honom med pussar för det vankas käk för hans del!
2013-05-01
 10:49:32

Utkast: May. 01, 2013

Det där snittet som jag tänkt att jag ska skriva om, kanske börjar bli dags. Tiden springer iväg med en liten här hemma och minnet bleknar så smått. Så det är nog dags nu! Herman och Max sitter och sover bredvid mig, så det gäller att passa på.

Torsdagen den 11e April var det dags att bege sig mot Akademiska. 7.00 skulle vi vara på plats, och det var en ganska så tyst färd mot sjukhuset den morgonen. Vi var förväntansfulla och lite nervösa inför den stora dagen. Väl på plats fick vi ett eget rum, med eget badrum och tv och hela köret. Mycket lyxigt! Först ut var en tur till BB för att se att Max fortfarande satt i säte, och det gjorde han. Så då visster vi att snittet skulle bli av. Efter ett par timmar eller så kom det in en sköterska och sa att vi var sista snittet för dagen. Attans! Vad det innebar visste vi inte, men Frida hade fått höra att det brukade vara runt 14 om det inte kom akuta snitt emellan. Så det var vad vi ställde in oss på. Jag fick varken äta eller dricka och fick därför dropp. Var precis hur törstig som helst, men härdade ut. Visade sig när det var dags för operation att droppet haft stopp, så jag hade fått i mig hur lite som helst, inte konstigt att jag varit törstig!

Vid klockan ett kom en läkare och en sköterska in och sa att det var dags. Jag fick ta piller och klä om till snitsiga operationskläder. Sen tog det någon halvtimme till innan allt var klart och vi begav oss ner till rätt avdelning. Runt två var vi inne i operationssalen och det var dags för bedövning. "Kuta med ryggen som en katt", inte helt bekvämt men det gick. Efter det kom det in en drös med folk som började greja med mig. Man kollade om jag var bedövad genom att ta med en kall handduk, känseln skulle vara kvar men det skulle inte vara kallt. Efter många test tyckte de att jag var redo. Alla i salen presenterade sig och vi drog igång. Herman låg på min axel (skulle ha sett rakt in i magen annars, liiiite kort skynke emellan oss) och klappade mig på huvudet. En sköterska stod och berättade vad som hände och vilka faser vi skulle ta oss igenom.

När fostervattnet sögs ut skulle barnet snart vara ute. Vi hörde och såg hur det forsade ut vätska och blod, men när skulle Max komma? Jag såg i lampan i taket hur de kämpade med honom för att få ut honom. Såg den slemmiga hinnan runt om, men kunde inte urskilja mycket mer. Läkarna började prata tyst med varandra, så jag förstod att det var något som inte riktigt gick enligt plan. Efter en stund hör vi bara "klipp, klipp, klipp!" och så rusade de ut med bebisen och Herman i släptåg. "Han är lite medtagen" fick jag höra, och sen gick det några sekunder som kändes som timmar. Till slut fick jag höra hans lilla stämma, och förstod att det hade gått bra! Innan dess hann jag tänka allt möjligt otäckt, men det gick ju bra! Han hade spjärnat emot och ville inte lämna mammas sköna mage.

Efter de kollat honom kom den stolta pappan in med våra fina son, och han fick ligga på mitt bröst. Efter jag blivit ihopsydd tog de honom och jag fick ligga ensam på uppvaket i 2 timmar. För jäkligt långa och ensamma timmar. Max var i tryggt förvar hos Herman på BB, och det var ju dit jag också ville.

När jag hade fått tillbaka känseln i benen så fick jag äntligen komma till min lilla familj. Som jag hade längtat! Då fick jag äntligen se på min son ordentligt för första gången, hela 2,5 timme efter han fötts. Men väntan var väl värd så fin som han är!

Man skulle kunna undra hur många pussar han har hunnit få sen den dagen han såg världens ljus för första gången. Han har en pussgurka till mamma den lille killen, kan inte låta bli att pussa på hans mjuka kinder! Han är så fin vår prins, och vi älskar honom så fantastiskt mycket! Nu ska jag pussa på mina sovande killar. De som gör mig till den lyckligaste i världen!