2008-09-28
 16:30:24

Jag knastrar!

Det är sant. När jag gör cirkulära rörelser med nacken, fårga inte varför, så låter det som man trampar på en påse chips. Kan inte båda gott. Tror bestämt att jag blivit lovad en massage när jag kommer hem.. hosthermanhost.

Idag när jag satt i köket och pluggade så kom en kille endast iklädd fula pösiga kallingar in och hämtade vatten. Var väldigt kul att se hur pinsamt han tyckte att det var att jag satt där inne :) Vår roomie hade alltså nattligt besök. Men jag som har lite detektivgener i mig (i wish) hade redan listat ut det. Det stod liksom ett par okända pjucks i några storlekar större än vanligt i hallen! Värsta grymma tjejen som kan dra slutsatser av det liksom.

Nu ska jag plugga lite till. Ska läsa två långa torra akademiska artiklar till. Sen är jag nöjd med dagens insats!
Och sen mina vänner, sen ska jag äta lax. Ett steg mot mitt liv som vuxen.

Tack och adjö!
2008-09-23
 21:55:43

Dålig uppdatering

Hallå där!

Idag har jag varit hemma från jobbet. Absolut avskyr att vara hemma från jobbet. Får ångest av det.
Hade feber i natt, drömde galet och hade frossa. När jag vaknade i morse och lyfta huvudet från kudden snurrade det så mycket så jag höll på att kräkas. Så hade nog gått sådär att jobba. Trots det, ångest.

Just nu sitter jag och kikar på CSI medans det kliar i näsan. Halvskoj.
Sitter och letar efter den där lappen Hermis alltid säger att de lämnar vid liket. Men icke ännu va..

I helgen var jag hemma en sväng. Var hur bra som helst! Sjukt mysigt att få träffa min fina pojkvän och mina fantastiska vänner. I lördags var det förfest hos Evelina med tjejerna o Hermis. Sen vart det gillet en sväng och sedan gamla hederliga bj. Kul kväll!

Längtar tills mina fina tjejer kommer och hälsar på mig. I två omgångar får jag besök, Åsa och Linda en helg och Ida, Ida, Lisa och Eviz en helg. Kommer bli fantastic! Längtar längtar längtar! Boka nu babes!

Nu misstänker jag att Frida vill ha tillbaka datorn igen.
Hörs hörrni. Puss
2008-09-17
 21:29:02

Internetcafe del II

Hallå, hallå, haloumi.
Nu ær det dags igen. Sitter på ett ænnu mer mysko internetcafe. Hær bakom mig satt det en man som pratade på skype med webcam med en thailændksa. Han pratade høgt och tydligt. Kændes fel, att ofrivilligt lyssna liksom. Thanks, men no thanks.

Idag har varit en såndær dag som jag ær glad att den snart ær slut. Tråååk på jobbet. Oj så rolig det var. Lugnt alltså.
Har suttit och læst om finanskrisen. Kænns rætt relevant nu nær jag jobbar på bank och folk småpratar om sånt.
Min dag slutade i alla fall med att en høg/full, klart påverkad av något, stod och skrek åt mig. Han var helt stirrig och gick runt och viftade och skrek och hade sig. Jag fick backup i alla fall,så det var ju skønt. Obehagligt med sånadær typer, man vet liksom inte vad de kan ta sig till.

Imorgon ær det lång jobbdag och sen tårtkalas hos Jenny. Sen ær det sista natten på Anker och sen ær det bara några få timmar kvar innan jag landar i sverige. Ska sitta på flygplatsen och plugga i fyra timmar. Så jættefå timmar kanske det inte ær. Sen ska Hermis hæmta mig på flygplatsen, mys.

Nu tar tiden slut hær så jag och Frida ska springa genom horder av galna mæn.
Pussigull
2008-09-16
 21:15:57

På ett skumt internetcafe i ett skumt Oslo

Nu har vi førflyttat oss till ett hostel i Oslo. Anker hostel heter det. Anker hostel ær ett lurigt stælle. Ligger centralt +. Har en fræsch lobby så man får upp nån slags førhoppning trots att det ær det billigaste stællet i stan. Nær man sedan beger sig ut i ett grått trapphus møts man av en fuktskadad ramp och en nedklottrad hiss. Hmm.. Tankarn sætter igång och man børjar inse att det dær priset, 200 kr per natt kanske tyder på något not so nice. Sover i en våningssæng dær man kænner varenda planka. Næstan så att man får stickor i ryggen. Under huvudet har jag ett patetiskt førsøk till en kudde. Nån slags klumpig tygbit. Skønt. Nu bor det en gæng kineser hos oss. Minns från Australien att vi inte gillade att dela rum med asiater. Minns inte varfør. Lær ju mærka det. Ena tjejen hade mest massa nudlar i sin resvæska. Mindre klæder æn vad jag tænker ta med mig øver helgen. Hur hon har prioriterat vet jag inte. Men hon gillar randigt.

En annan sak med Anker ær personalen. Den ær liksom obefintlig. Jobbar en i taget, så att lyckas læmna tillbaka køksattiraljerna som man bara får låna en kort tid ær næst intill omøjligt. Att vara trevlig ær tydligen inte heller nåt de får betalt før. Inte att ge ut nycklar heller. Nær jag bad om varsin nyckel till oss fick jag høra "nej ni får nog samsas" av en rødhårig finnig svenska med en obehaglig nasal røst. "nej du" sa jag och insisterade att hon skulle fixa en nyckel till. Efter viss diskussion gick vi, en nyckel rikare ivæg. Hon blængde surt. Bryr mig inte riktigt om att hon tyckte att jag var en bitch, hon var ju knæpp i huvudet.

Nu ær det bara tre dagar kvar till nånting har hænt dær hemma så jag pløtlsigt måste åka hem. Det ær den versionen min chef ska få høra. Han ær skum, så det ær bæst att ljuga. Kommer att bli en timme sen till jobbet på måndag næmligen, så en familjeangelægenhet måste gøra susen. Fick iallafall ledigt før tentan, skønt!

Nu ska jag kryssa førbi alla becksvarta mæn i mørka klæder som huserar i de hær områdena. Wish me luck!
Ses snart. Puss
2008-09-14
 18:07:24

Oklarheter.

Kan førstå att det finnas vissa oklarheter med de två føregående inlæggen. En språkbarriær som ær svår att øvervinna. Det førsta "norska" inlægget førstår inte ens norrmænnen. Så om ni undrar øver något ær det bara till att spør mig. Før det ær tydligen ett språk jag sjælv uppfunnet. Kænde verkligen att jag fick till det dær med norskan, men tydligen inte.
Well, man kan ju inte vara bæst på allt. Fast jag ær nog det ændå.

Igår var vi mest på massa olika førspel (førfest, inget værre æn så). Først satt vi hemma i en mørklagd stue (vardagsrum) hos Jørn med honom o Henning. Supertrevligt! Skrattade mer æn på længe. Det var mest språk vi skrattade åt. Kempegrejt ær tydligen ingen bra kombination. Inte drikgøy, dritløp osv heller. Ælskar att prata norska! Eller snakke norsk som vi sæger hær borta ;)
Efter det drog vi till Majortuen på førfest med Erik o massa andra svenskar. Det var jættetrevligt! Sjukt snygg lægenhet. Efter det drog vi till Vika till en annan fest. Jesus vilken sunklængenhet! Hål i væggarna och fullt med massa pundarfolk! Værsta partydødaren! Så efter det drog jag och Frida hem. Fick slæppa in Jørn med brud och Henning nån timme senare. Fick høra några bittra repliker om att jag inte var den partybrud dom trodde eftersom jag hoppade efterfesten.

Idag var vi på ett cafè/bar vid aker brygge och åt brunch. Jag åt en gudomligt god bruschetta med massa ruccola, tomat, oliver och parma. Mums! 100 norska var priset. Inte helt billigt med 120 spænn før en macka. Men så ær det i det hær landet.

Snart ska jag fortsætta med matlagningen. Ska bjuda de som bor hær på kycklingtortillas som tack før att vi får bo hær.  Blir nog mumsigt.

Imorn blir det som vanligt en tidig morgon, ska promenera till busstationen (tar væl cirkus 40 min). Kænner mig belfet och det kænns inte som en helt bra kænsla infør hemkomsten. Vill ju vara fin før mina fina.
Længtar som en tok efter mina babes. Kommer bli sjukt kul på lørdag! Vart vi ska ha førspel vet jag ej. Nån som kænner att den vill bjuda ut sitt hem? Længtar efter en helvkvæll med alla mina favorit flickor! Puss på er!

Ja, nu ska jag och min ømma kind sløsurfa lite. Får låna Jørns dator. Skønt att kunna sløsurfa lite igen. Thanks spanks Jørniboy.

Puss o kram julegran!
2008-09-14
 13:49:25

Utkast: Hva skjer ...

Hva skjer a bagera? Heia Norge! Emmie syntes norsk er rart. Nå skal vi drekka oss dritings og sjekke noen skrepper. Musikken er topp og stemningen er god. Neste stopp er plastiskkirurgi for Emmie. Hun vil ha puppene til til Jørn. Da er det bare å drekka på og sloss. Den er roger. Shalabais
2008-09-13
 22:06:28

Førspel.

Hei mine vænner!
Jei erpå førspill med Jørn, Henning och Frida. Vi ska snart på førspill. Men skall icke kline. Vi kønner icke all skummeliga ord. Harrytur kommer hær næst. Dere er norsk. Icke svensk. Tron ær ett skummeligt namn. Mye galet. ær dere lætt på tron? Det ere icke vi. Vi skall icke kline. Men vi lurer på att bli dritings ikvæld. Hær røjker man indurs. Mye kusligt. huske du ifall du ær en skinkerytter? Savner dere. Klem


2008-09-13
 12:36:41

IDAg är ingen vanlig dag...

... för idag fyller en av världens absolut bästa år. Gratis! Det är en liten tösabit som är spritt språngande galen, and i love it! Vi har gjort så sjukt mycket roliga saker tillsammans. Startat gasläcka, lånat diverse pubattiraljer en helt vanlig måndag, skrivit sånger (helst om hur bra vi är), pratat, skrattat, dyngat, dippat, singstarat, klätt ut oss, varit på festival, skadat oss med mera med mera. Men mest av allt har vi skrattat! Du är en grym vän och en fantastisk tjej Ida Margaretha Britta Sundell. Hoppas du har en fantastisk födelsedag! Jag ska vara med via satellit och fira som aldirg förr! See you next weekend, wihoo! Puss på dig bästis!



 

2008-09-11
 20:44:45

Hatkärlek.

I morse sprang jag till första bussen. Hann med den. Skönt. Dock var den poppfull. Jag och Frida fick inte ens plats att gå på i samma ingång (man kan gå på i vilken dörr som helst här). Så givetvis var den seg så jag hann inte med nästa buss. Ni som känner mig vet att jag absolut hatar att vara sen. Är alltid ute i god tid. Men nu var det ett faktum. Så jag ringde min chef och berättade att jag skulle bli fem minuter sen. Så var den bussen sen också så det slutade med att jag blev 7 minuter sen. Inte hela världen kan man tycka, men nja. Inte ens ett hej liksom. Hallå bossen. Men men.

Trivs i övrigt ganska bra med att åka buss. Blir på nåt sätt min enda ensamtid här. Sitter och lyssnar på musik och tänker på sånt som gör mig lycklig.

Ida, hur blev håret? Tjusigt? Jag gillar att gå in på min mail och se att nån har kommenterat, Bästa på detta är Ida och Linda. Måste nog belönas på nåt vis. Jag gillar inte att gå in på mitt mail och inte ha fått mail från Hermis. Grr. Verkar som att han solar och badar för mkt dä borta. Han kommer inte se mig när jag ligger i hans säng nästa helg. Kommer lätt smälta in i lakanet. Är sjuuuukt jäkla blek! Och börjar få en hejdundrandes utväxt. Lovley i would say.

Nej ni, nu ska jag vänta på att min tvätt blir klar så jag kan hänga den nån dag. Nu för tiden, i mitt nya datorlösa leverne, så ligger jag i sängen (på luftmadrassen) strax efter nio. Blir en hel massa läsande. Läser en deckare jag fick från min kära mor som utspelar sig på gotland. Nåt för Idun kanske. Det finns Iduns ättika här också. Kanske en läglig present?

För övrigt har jag upptäckt något spännande. Snygga killar. I Norge! Den här informationen kanske kan få mina babes att få tummen ur och boka in en helg?! Vet ni vart dom befinner sig? På bussen! Helt galet jag vet. Men det är riktigt heta dudes. Så istället för att besöka slottet ska vi åka buss. 37an, 404an, 401an, 21an, you name it! Buss buss buss för hela slanten. När Herman kommer hit ska vi också åka buss. Verkar ju inte helt fel att få åka buss med en tiopoängare som man får pussa på liksom.

Nu fick jag sms. Need to read.

Puss på er mina kära loved ones! 
2008-09-10
 20:49:13

På't igen.

Nu kom vi nyss hem efter en liten springtur i regn. Var superläskigt i nedförsbackarna. Halt och becksvart. Icke bra. Men benen kändes piggare än sist så det var ju bra :) Imorn blir det en till runda. Måste komma igång på riktigt nu!

Idag var det mycket att göra på jobbet. Skönt men det är galet vad man blir trött i huvudet. En sak som stör mig på jobbet är att alla förväntar sig att jag ska kunna massa saker som ingen visat mig hur man gör. Konstigt med tanke på att vi inte har tillgång till någa manualer så man kan läsa sig till det och ingen ens har nämnt att det ska göras. Frustrerande minst sagt. Var iallafall gulliga kunder. Fick beröm för min nya tröja och för att jag pratar så fint :) De är så rara!

Jag har kommit in i någon slags skum period nu. En saknaperiod liksom. Säkert bara för att jag ska komma hem snarare än väntat. Då känns det liksom mer verkligt att jag snart ska få somna med min Hermis och hänga på BJ med mina tjejer. Längtar ska ni veta!

Idag fyller morfar år, grattis igen! Jag har berättat om morfar på jobbet, när kunder säger att de är för gamla för netbank. ¨Då säger jag alltid att min morfar använder det och tycker att det är hur lätt som helst. Förvånansvärt bra säljargument faktiskt ;)

Nu ska jag börja läsa en ny bok, min 4e sen jag flyttade hit. Läser som en liten bokmal. Den senaste jag läste rekommenderar jag starkt! Var lite skeptisk till en början. Väldigt långt ifrån vad jag brukar läsa, men oj så bra! SJukt intressant var den. Läs läs läs! Flyga drake av Khaled Husseini. Handlade om två afghaner som växte upp tillsammans men en flyttade till usa. Vilka kulturella skillnader. Vissa skildringar i boken är så sjukt hemska. Får bli boktipset of the month.

Dags att köra lite hemmaspa. Frida färgar håret för fullt. Jag tänkte hoppa in i duschen o sen måla naglar och kanske orka med en liten ansiktsmask.

Btw så verkar jag ha problem att skicka sms till Sverige lite titt som tätt. Mamma och Linda får inte mina iaf, så om jag är dålig på att höra av mig eller inte svarar så är det problemet.

Miss you!
2008-09-09
 18:16:41

Har dator som inte längre vill vara min vän.

Hallå där köp blåbär!
Jag har varit en dålig bloggerska den senaste tiden. Rent ut sagt usel! Men jag skyller på min medkompanjon, aces (läses som aaaas) som har valt att lägga ner sin verksamhet. Sjukligt irriterande. Tvingar mig liksom att plugga om kvällarna. Har ni hört nåt så hemskt? Vi har ju ingen tv, så mina kvällar består av att äta middag, promenera, plugga och läsa. Bra men trist i längden.

Nu till some good news. Jag kommer hem nästnästa helg! (publiken jublar) Frida skulle visst hem då, så tack vare mamsen blev det hemfärd för mig med. Ska såhär när biljetten är bokad bli fantastiskt. Miljöombyte, riktig dusch och älskade vänner. Kan det bli bättre? Tror fasen inte det. Skulle vara om jag drog hem lite pengar på lotto utan att spela. Det skulle vara great det!

Idag har det varit en låååång dag på jobbet. En ruskigt stilla förmiddag följt av en hetskt eftermiddag! Fick skäll utan dess like i morse. Fick visst banken att förlora en aktieägare. Inte illa pinkat sådär en tisdagsmorgon om ni frågar mig. Allt jag gjorde var att be om legitimation. Gubben måste ha vaknat på rätt sida.

Nu ska jag ta och maila min söta hawaiian och sedan... (konstpaus)... plugga!

Saknar er! Puss! 
2008-09-05
 21:44:26

Väntan.

I natt kommer mamsen o nick lilltroll hit. Klockan är halv tio och jag är trött. Blir nog en liten nap innan dom kommer tror jag. Vi har precis kollat på två avsitt av the hills och om Frida får sin vilja igenom blir det även ett gossip girl nu. Hon ska bara föna klart håret. Hon är knäpp, fixa håret inför sovning ;)

Idag satt vi på en uteservering och drack kaffe med Jörn. En norrman som Idun känner. Det är väldigt många saker som är Idun här. Iduns ketchup tex. Tyckte det var jättesvårt att förstå Jörn på nyår, men nu gick det prima. Alltså har jag nog lärt mig mer än vad jag tror. Lite cred för det. Tack.
På väg hem från aker brygge tog vi trikken. Innan vi ens åkt en hållplats blev det biljettkontroll. 6-7 kontrollanter stormade trikken som stod parkerad bredbid en buss så ingen skulle kunna ta sig ut. Säkert 15 st blev "tagna" och fördes till den parkerade bussen. Helt sjukt! Där blev dom typ inlåsta tills alla fått böter. Märkligt. Så nu har vi vart med om två såna stormingar. Så det är inte så bra att åka utan biljett här. Vem vill bli inlåst med massa ligister och pundare på en buss? Not me.

Jaja, nu blir det skvallerflickan.

Saknar er där hemma ska ni veta. Speciellt mkt saknar jag vissa fina. Och jag längtar så jag nästan kräks till mina fina flickor kommer och hälsar på! Bestäm helg för bövelen! Miss you! <3

Fred ut. ;)

2008-09-04
 20:55:53

Saknar

Idag saknar jag Herman nåt helt otroligt. "Bara" en månad tills jag får pussa på honom igen.
2008-09-03
 21:43:13

Så här nyttigt handlar vi..




...Oftast i alla fall.. Ikväll har vi syndat. Chips. Jag skäms. En helt vanlig onsdagskväll.
2008-09-03
 21:34:01

Hello everybody

Hallå där köp blåbär!
Idag är jag trött. Oväntat? Nja. Intressant? Nej inte det heller.
Jobbet rullade på idag också. Jag märker verkligen hur mycket man lär sig från dag till dag! Vill inte lära mig för fort bara. Verkar så himla osäkert vart jag hamnar då liksom. :S Är två på samma tjänst, hon som lär mig och jag. Men vi får välan se. Får se till att vara sjuuukt trevlig och duktig så vill dom nog ha mig ;) Skulle iof inte ha nåt emot att förflyttas till ett oslokontor. Men så tur kommer jag nog inte ha.
Var och lämnade in CV på ett caféliknande ställe idag. Emma som vi var ute med i helgen jobbar där och tipsade om att de behöver extrapersonal. Så bara att hålla tummarna. Mailade även om ett jobb som adecco annonserade om. Så får se om nån svarar.

Var nyss ute o sprang en sväng. Hittade faktiskt en butik som är öppen på söndagar. Så nästa gång behöver vi inte leta i två timmar och endast hitta en sleven. Kan vara great.

Verkar som att vi blir hemlösa några dagar längre än vi trott. Attans. Och hostel var inte det lättaste att få tag på. Om man inte är villig att betala över 400 per natt dvs. Är man ute i god tid fanns det ett fräscht för 200, och det vara bara 6 bädds. Mye bra!

Kirsti, hon som jag jobbar med, skrattade åt mig idag för att jag har börjat med vissa norska ord. Men ibland fattar dom inte annars. Haha! Kan tänka mig att jag låter helknäpp. Vissa kunder börjar prata svenska med mig, gulligt! Har blvit välkomnad till norge x antal ggr också. Gillar norrmän  :) Mycket trevligare folk än svenskar. Fast med mongoloida matvanor. Kirsti berättade idag att de äter mackor tre mål om dagen och mat en gång. Hallå degfolk! Hallåååå!

Ja nu ska jag hoppa in i duschen o sen läsa. Har liksom sprungit ikväll. Det ni! Fast jag vågade inte springa på vanliga stället, helt becksvart o park. Så jag upptäckte nya områden :)

Saknar mina fina där hemma. Men till helgen kommer mamma och bror. Längtar!
Pusspuss
2008-09-02
 19:25:13

Trött!

Dagarna försvinner så sjukt fort här. Så mycket att göra, så lite tid. Hoppade i alla fall över att gå upp fem i morse för promenad. Sov ända till kvart i sex. Är så sjukligt trött och än har jag inte pluggat en gnutta ens en gång.
Funderar på att gå ut på promenad en sväng, men det regnar ju givetvis ute så i så fall blir jag sällskapslös. Har ju i o för sig ipoden, tack för lånet bror! Har verkligen kommit till användning! Nej, om det ska bli nåt gjort här ikväll måste jag få lite luft. Somnar inom en timme annars! Nu skulle man haft monstret här så hade man fått sällis i ur o skur. Fast han är förståss inte så sugen på regn han heller!
Tjenixen sixten
2008-09-02
 18:53:00

Jag tror att..

... en förkylning kommer smygandes. Är knäpp i halsen och har haft ont i örat sen jag kom hit. Skulle nog behöva en penicillinkur mot mina öron. Får lock stup i kvarten och har ont varannan dag. Halvsmidigt med borttappad röst när man ska hälsa på kunderna och lika osmidigt med borttappad hörsel. Nån som vill skicka mig lite medicin kanske? :)

Imorn ska vi skriva på papper för rummet vi ska hyra. Skönt att ha det gjort!

Nu ska jag plugga lite smått. Lär inte bli nåt i helgen för då kommer Nickepicke o mamsen! Ska bli mysigt <3

Jag saknar min hermis massvis. Har liksom inte pratat med honom på år och dar (läs 2v) Stackars stackars mig. ;)

Pussigull
2008-09-01
 20:46:31

Smärre panik.

Min dator valde att inte starta idag när jag kom hem från jobbet. Eller datorn startade, men inte skärmen. PANIK!
Efter ungefär 17 försök, låt datorn stå på ett tag, vila lite osv så funkade det! Lycka!





Idag på jobbet var det mycket skoj! Hade lite fjärilar i magen när jag åkte dit, kändes mycket mer på riktigt när man skulle pendla själv och jobba på ett eget ställe. Men oj så kul det var! Hon som jag stod med trodde jag hade jobbat längre för hon tyckte jag var så duktig. Kul :) Fick värsta egoboosten i slutet på dagen och kände att jag var så jäkla grym på att förstå norska. Har förstått allt och inte misstförstått nåt på hela dagen. Så medan jag knallade ner till omklädningsrummet berömde klappade jag mig själv lite fint på axeln. Så börjar en kollega prata med mig och jag fattar nada. Så mycket för mina excellenta norskkunskaper. Med en käftsmäll var jag tillbaka med bägge fötterna på jorden igen. Så var det med den saken.

Jag lyckades med att gå en väldigt mystisk väg hem från jobbet också. Gick förbi massa små coola affärer. Men tror knappast att jag skulle hitta tillbaka igen. Trist!

Här om dagen upptäckte vi en sjuk sak med där här landet. Utanför St Hanshaugens sentrum (ett inomhus, mkt litet, köpcentrum) finns det burar man kan låsa in sina hundar i. Finns endast små lufthål formade som en avbild av en hund på. Så med andra ord kan hundstackaren inte ens se ut! Typ sån där box man lämnar väskor i, fast för jycken. Sjukt. Ska försöka komma ihåg att fota och lägga ut nån dag.

Nu ska jag gå och hacka lite grönsaker så jag har nån lunch tills imorn. Jag är ju en knäpp svensk som äter, hör och häpna, mat till lunch! Imorgon ska jag och Frida gå upp klockan fem. Härligt. Becksvart kommer det vara. Men är riktigt skönt att komma igång innan man ska stå framför en dator i sju timmar. Paus hinns inte med på det där stället.

Pussigull