2010-03-31
 22:00:02

Mustigt

Hellolo!
I'm back on track.
Idag har jag hunnit med en väldans massa. Började dagen med ett träningspass på gymmet. 45 minuter kondition och lite armstyrka på det. Och ändå kände jag mig inte riktigt nöjd. Behöver nog gympa hjärnan så jag blir lite nöjdare med mina träningsinsatser.

Jag har också varit med Linda på visning, en trevlig ljus lägenhet. Hoppas hoppas den blir hennes, för då blir vi grannar! Det skulle vara bäst! Efter det käkade vi lunch hos oss, och sen drog jag och karln ut på utflykt.
Först en vända på stan och spanade. Jag inhandlade en jacktröja som jag gillar mycket. Måste bara se så att den matchar stuff i min garderob. Sen så åkte vi till ikea o em. Vi var på mattspaning men kom hem med ett täcke och servetter. Går liksom inte att komma därifrån utan servetter eller ljus. På em fanns det en härlig matta som jag bara måste ha! En svart och vitrandig liten trasmatta (om man kan kalla den det) som skulle förgylla vårt kök. Just ja! På stan hittade vi ett magnifikt tyg som troligtvis kommer att pryda vår vardagsrumsvägg inom kort. Ska bara inhandla en meter först. Var rätt så dyrt tyg, så funderar på att låna hem, vilket man fick, och se så att det passar i färg och så. Tror dock det skulle vara asläckert, men kan vara bra att kika en extra gång. Går ju inte direkt att lämna tillbaka.

Nu ligger jag i sängen och dricker påskmust. Herman ville kolla på fuskbyggarna för att Stefans bror var med. Jag klarar inte av det programmet så jag har kikat på glamourama istället. Till mitt förtret har jag endast ett avsnitt kvar. Måtte det bli en säsong till! Give me! Ska nog återuppta tittandet på the hills efter det sista avsnittet. Har missat ett par säsonger, minst.

Nej hörrnini, nu ska jag lägga mig och läsa lite chiclit. Läser en fantastisk tjejbok om en kvinna som har blivit änka, 36 år gammal. Hittills har jag inte blivit överraskad, men fast likaväl. Ibland behövs en sån bok. Minimal ansträngning med hög njutning.
2010-03-30
 09:15:33

Nej

Nej. Inte alls inspirerad att blogga. Inte inspirerad till något just nu.
Återkommer när jag är tillbaka i matchen igen.
Nu blir det ett avsnitt av Glamourama!
2010-03-29
 08:50:11

Faces

God morgon!
Jag sitter i vanlig ordning och käkar frukost till Vakna med the voice. Och de visar just Guettas och Kid cudis video. Jag kan inte låta bli att förvånas över hur Guetta ser ut! Som en liten campare typ. Nu kanske ni tänker, Vaaa? Har du inte sett honom förrut? Nej det har jag inte. Nej!
Och detta får mig osökt att tänka på något som inträffade i början av detta år. Vi skulle hålla i ett seminarium om massa gamla sociologiska gubbar. Marx och Focault mfl. Så skulle vi visa bilder på dom men tekniken fungerade inte. Så då sa vi typ att Marx såg ut som en tomte och att det hade vi inte trott. Och då säger en tjej i klassen som har tendenser till dryghet (en hel del), "visste ni inte hur dom såg ut? Vad konstigt!" Sånt gillar jag inte. "Visste du inte det? Vad korkad du är" typ. Uppfattas inte alltid så, men vissa har lätt för att ta en viss ton som fröken Johansson inte uppskattar.
2010-03-27
 18:39:38

Sat

Hello darlings!
Idag har jag arbetat. Var rätt mycket folk på stan så det var kul. Lär ju vara dödstomt i morgon om vädret blir som utlovat. Nu sitter jag i soffan och väntar på att min karl ska bli klar i badrummet. Vi ska iväg till Sara och Jorran om en liten liten stund och käka middag. Ska bli kul! Sen efter det blir det en drink på stan. Mycket nice.

Igår käkade jag grekiskt med kussarna, alltid lika trevligt. Förhoppningsvis kan dom dyka upp på min födelsedagstillställning. Vore kul må jag säga. Nu dansar Herman runt i hallen. Så ingen mer tid här inte.

Återkommer senare!

Ps. Är jättesvårt att pussas långtradare och fnissa och skriva samtidigt.
2010-03-26
 18:08:46

Jeansväst

Loppisen bidrog inte direkt till några fulla kassar.
Ett endaste litet fynd fick jag med mig hem. En jeansväst för en tia. Blir perfekt till min fest!
Känns extremt 90!

När jag lämnade Evelina i bilen hade jag just beklagat mig över att jag inte skulle orka träna. Att det får bli lördag och söndag istället. Men på väg upp för trapporna hann jag ändra mig, så jag är nyss hemkommen från ett pass med power och abs. Och sicken glädje när Karin var inhoppare. Så det vart ett dödspass. Lite bättre än inget alls skulle jag säga!

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen och löddra in mig med min nyinköpta duscholja. Vi tog en tur in på apoteket och köpte en dyr olja till mig. Är så förbaskat torr, så det klias något omänskligt i vissa byxor. Mycket märkligt. Så hoppas på att oljan ska funka. Så att jag kan använda mina snygga svarta pants. Nej, in i duschen och sen iväg på dejt med mina lovely cousins. Moa, Hanna och Madde och jag ska käka någonstans. Var det blir återstår att se. Skulle önska Plock, men det lär vara dödsfullt en kväll som denna.

Adjöken!
2010-03-26
 11:57:03

Pyssel!

Den här dagen har varit härlig. Frigjord och fräsch.
Till frukost gjorde jag något helt galet. Helt crazy! Som påminner mig och härliga dagar på Fålhagsgatan.
Åsa och jag var små lintottar som hade frukost ute i gräset. Hade man tur kunde man få äta en kall pizzaslice som var kvar från middagen dagen innan. Då njöt vi. I morse så åt jag lite pizza till frukost. Frukost? Tänker ni då. Ja. Till. Frukost. Först så tänkte jag att det var konstigt, och lite skämmigt. Men varför ska jag skämmas över det för? Jag är vuxen. Jag gör som jag vill. Vill jag ha middag till frukost så är det upp till mig! Så skål för den fria viljan! :)

Sen har jag pysslat och städat. Jag har städat mitt köksskåp där det finns allt möjligt. Allt låg i en enda röra. På något vis lyckades jag få in fler saker, på mindre plats. Bra Emmie! Vill ni se bilder? Såklart ni vill!



Före. Ser ni vilket kaos?





Efter.
Fint va? Ser ni så mycket plats det blev :) På den översta hyllan kan ni se min fantastiska prickiga pajform som jag köpte när jag var i Stockholm med Ida!

Eftersom det är så fantastiskt roligt med före och efterbilder så ska ni får er ett till skåp som fick uppleva en liten makeover. Här vart det dock mer pyssel. Karlssons klister och inslagninspapper, och lite tejp. Tänk vad tjusigt man kan göra med de ingredienserna!



Före. Ser ni så fult det var på hyllorna. Omålat och spåningt. Usch!




Efter. Så fint så! Nu är det ju massa grejer i vägen. Men notera det tjusiga vita pappret med guld på! Tjusigt!
Trist bara att väggarna i skåpet är så fula. Nästa projekt kanske!

Dags att ta och göra en makeover på mig själv också snart. För om en timme kommer Evelina och hämtar upp mig med Carinan. Puss och kärlek! 
2010-03-26
 09:04:37

Friday

Mäh! Ibland när man har ont någonstans på kvällen, så kan man ju i alla fall tänka att det har gått över när man har vaknat. För det gör ju oftast det. Men i morse hade jag fortfarande ont i magen när jag vaknade. Elakt må jag säga. Eller är liksom inte i magen, det huggs lite högre upp. Hoppas att det går över, typ nu.
Hade tänkt att jag ska ta mig till gymmet innan lunch. Är så skönt att träna när det inte är så mycket folk överallt.

I eftermiddag ska jag och Evelina på fyndarjakt! Vi ska till Emmaus som ska ha något slags jättepalats utanför stan någonstans. Fyllt med skit och kanske någon liten godsak. Jag är i pysseltagen och känner mig kreativ. Får se vad vi kan hitta för något kul! Kanske något tjusigt tyg. Jag och Eve har ju planer på att knåpa ihop varsitt lapptäcke. Mitt ska vara romantiskt och fint. Det är planen. Får se hur det går.

Nu ska jag ta och käka lite frulle, har bara druckit en kopp thé so far, och det kommer man ju inte långt på.

Happy friday!
2010-03-24
 16:33:49

Mellis

Nu har jag käkat lite mellis. Några hasselnötter och russin. Nu jäklar ska energin flöda!
Har precis kommit hem från gymmet. Och just ja, innan dess skrev jag tenta.
Förhoppningsvis den sista någonsin! Wiho! :)
Nu jäklar är det bara att vänta på att den ska bli godkänd. Då blir det fest kan jag lova!
Fick en såndär härlig post-tenta-huvudvärk nu som present i förskott. Thanks.

Och hörrni, den 17 april händer det något speciellt. Underbarnet, moi, blir gammal gumma och ställer till med fest!
Book it in.
2010-03-23
 12:19:57

Chi2

Snart ska jag iväg och träffa en tjej i min klass.
Vi ska ses på café Linné och gå igenom gamla tentor. Jag hoppas innerligt att hon kan allt! Precis allt som man kan tänkas kunna. Kanske inte så troligt eftersom hon ville ses. Men förhoppningsvis kan vi slå våra kloka huvudet ihop och lära varandra. Jag kan en del. Men inte allt. Vissa grejer är mycket märkliga och kluriga. Finns liksom inga svar i boken.

Kanske är nån av er, mina kära läsare som kan hjälpa mig.
Walds chi två. Vad kan man säga om det värdet? Vad säger det?
Ett omnibus-test. Om det endast sker i ett steg, vad säger man om värdena?
Please help!

Nej, på med stövlarna (som jag önskar att jag hade) och ut i slasket. Ska rädda en stackars hare på vägen.
Han har suttit i buskarna utanför oss hela dagen stackarn.
2010-03-23
 08:43:51

MEN

Vad är det jag ser? Snö! Igen. Och i ögonvrån en konstig kille som sjunger och viftar med armarna.
2010-03-22
 20:41:16

Idag

Druckit the i soffan, i min blåa kopp med hjärta på. Den som jag en gång i tiden fick av Evelina. Kanske i 17årspresent? Tittat på Vakna med Hermis. Pluggat vid köksbordet. Promenerat i slask hand i hand. Lagat korvgryta. Spillt på Hermans vita tshirt. Den jag spillde dipp på igår. Skrivit ut artiklar. Läst. På både engelska och svenska. Skrivit så att jag fått kramp. Skrattat åt Herman. Med Herman. Läst bloggar. Igen och igen. Kittlats. Skrattat. Brottats. Promenerat med inåtböjda tår. Det var så blött längst fram i skon. Tränat. Svettats. Så att det gjorde ont. Duschat. Läst lite till. Skrivit ut lite till. Blivit glad av en rekommendation. Läsa lite till.

Det här var min start på veckan.


2010-03-21
 21:49:57

Falk

Känns det verkligen trovärdigt när alla i Johan Falk-filmerna har alla möjliga andra dialekter än just göteborska?
Varför utspelar det sig i Göteborg när alla är stockholmare? Skurkarna borde åtminstone ha dialekt.
Nej vet ni vad, det känns fel.


2010-03-20
 22:46:15

tågtröttma.

Sitter på tåget på väg hem från Stockholm nu. Har haft en Toppendag med Ida. Shopping, endast absolut nödvändig, fika och mat med öl. Vi satt på ett thaihak vid gallerian och drack billig öl. Var uppenbart ett förfestställe för 18åringar. Vi var gamla som gatan. Är snart hemma. Tio min kvar. Känns som sista tio på ett spinningpass. Hemskt. Jag klarar det, men ändå inte. Är så förbaskat trött. Men måste hålla mig vaken. . Önska mig lycka till!
2010-03-20
 08:19:43

Hurra!

Nyss satt jag här och sjöng:

Idag är ingen vanlig dag, för det är Idas och Emmies dag, hurra hurra hurra!

Ville bara dela med mig av det.

Och så är det så här va, att det är biggest loser på tv, finalen. Folk är smala, fina och glada. = jag kommer att vara blödig, skämmas för det, och låtsas som ingenting. Tror ni jag kommer undan med det? Herman sitter här bredvid.

Nu ska jag frukosta klart, sen ska jag och karln spinna med lillebror och Frida. Skön start på helgen!
Efter det är det bara hem och ladda om för Ida och Emmies dag. Wiho!

2010-03-19
 18:02:50

YES!

Här har ni ett litet bildspel över hur glad jag är idag.





Vilket leende! Colgate, intresserade av det här vita leendet kanske? Äkta vithet. Ingen fejk. Oo yes.





Efter en sån här dag måste man visa tummen upp. Alex Schulman gör det när något är bra.
Om Alex gör det, så gör jag det.






Här är jag bara mongo. Och det är inte så bara det mina vänner. Så här ser jag ut mest hela tiden faktiskt.

Och varför är jag så här ljuvligt glad?

Jo.. För jag har haft min sista föreläsning idag! EVER!
Troligtvis. I alla fall i detta känslomode. (engelska mode, inte mode som i fashion. En förklaring var på sin plats)
Om jag ska sätta mig innanför universitetets väggar på en föreläsning igen, då ska det vara något riktigt intressant! Inte sociologisk analys. Tack, men nej tack.

Nu ska jag och karln till pappa och leverera en present i utbyte mot käk och ett par öl.
Perfekt fredagsaktivitet!

Trevlig kväll!

2010-03-19
 16:22:41

Irriterande

Något som jag verkligen, och då menar jag verkligen, stör mig på är när någon snor mina pennor. Ha! Det där lät lagom småsmint. Ska utveckla vad jag menar. Ni vet den där killen jag skrivit om tidigare som jag pluggar med? Lönnfet, dryg, kommer med konstiga kommentarer för att sätta dit läraren? Han slog sig ned bredvid mig idag på föreläsningen. Och frågar om han får låna en penna av mig. "Javisst" svarar jag alldeles för snällt och glatt. Var nog mest i chock över att han pratade med mig. I mitt huvud har jag varit ganska så elak mot honom nämligen. Så jag gav honom en penna, och tänkte för mig själv att den här kommer jag inte få tillbaka. Fick jag det? Nepp! Den lade han så glatt ner i sin fula väska. (okej den var inte ful) Jag vet inte vad som stör mig mest. Att han snodde den sådär öppet, eller att jag inte bad om att få tillbaka den. Skulle tro det sistnämnda. Ibland är jag en sån mes.


2010-03-19
 07:45:59

Knäckebröd

Dagens dilemma

Jag äter knäckebröd till frukost varje morgon. Och det finns ett dilemma. Det låter så högt när jag tuggar så att jag har svårt att höra vad Hollywoodfruarna, just idag då, säger. Problem! Jäkla tuggbrus. Är ni med mig? Har ni samma problem?

2010-03-19
 07:37:42

Leo

Som vanligt, vakna med the voice. Lena och Päivi från Hollywoodfruarna. Leopardchock!
Jag bländas! Alldeles för mycket leopard så här på morgonkvisten.

Jag är trött. Fast att jag har sovit en hel del. Och fått mysa lite på morgonen. Ibland vaknar vi av att vi ligger och håller varandra i handen. Så har det varit hela veckan. Vi är kära även i sömnen. Fast inte alltid. Ibland drömmer jag att han är en dumbom.

Jag vill bara att det ska bli nästa vecka nu. Så jag har min tenta överstökad. Sista tentan. Ever! Om allt går som det ska. Ska iväg på sista föreläsningen idag efter lunch. Sen blir det bara opponering i maj, och sen är det klart. Klart klart klart. Är trött på att plugga nu. Längtar så efter att få börja jobba. Så ska fixa mig ett jobb först och främst.

Nu kommer det en kopp the. Så nu blir det frulle! Fullt upp idag. Plugg, träna, lunch med Emelie (Jippi!), föreläsning och sen middag hos pappa!

Hörs later dudes.

2010-03-18
 21:49:13

Bullfest.

Nu har vi rullat hem från mamsen. Canneloni med kyckling och svamp, med nybakt bröd och fräsch sallad. Riktigt smarrigt. Och nybakt bulle på det. Ja tack. Fyll min buk. Gör det. Är så mager så det kan behövas. Sen fick vi med oss en icakasse med bullar hem. Kan vara bra att ha. Färdkost till Stockholm på lördag kanske. Undra hur många jag skulle kunna få i mig på en tågresa? Vill nog helst inte testa.

Jag luktar hallon. Hallon bodybutter som jag fick av min kära e:n i födelsedagspresent förra året. Nu är burken nästan slut. Så skulle behöva en ny. Men vilken ska jag välja? Tips mottages gladeligen.

Jag kan ta en av varje. Det är helt okej. Nemas problemas.
Buenos noche amigos
2010-03-18
 15:51:44

Problems

Ibland kan det vara lite svårt att veta om personer tycker och tänker vissa saker. Eller om det bara är så att man ibland tolkar för mycket. Är den där personen sur, för att denne slutat svara på diverse olika medier? Är en annan Nisse ledsen av andra anledningar? Och yadiyadiyadi. Ibland vet man inte vilka signaler som ska tolkas, och vilka som inte ens finns.

Nu ska jag fatta ett livsviktigt beslut. Ska jag ta med hörlurar och titta på tv på löpbandet? Eller ska jag ta med mobilen och lyssna på bra musik? Eller ska jag ta med både och? I-landsproblem. Verkar liksom så bökigt att ta med telefonen på absen sen. Det låter som tidernas töntigaste problem nu när jag läser vad jag skrivit. Ehh. Tönt. Oh yes. Jag tar båda.

2010-03-18
 15:12:12

Glad

Idag är en bra dag. Har fått massvis gjort. Har sökt ett jobb, fått en hel del plugg gjort, ätit en smarrig lunch med min karl, pratat med Ida. Snart ska jag iväg och träna, 4e dagen i rad wiho! Och sen hem till mamma och äta middag. Trivsam dag helt enkelt! Och så haf jag massor av roligheter inplanerade. Ibland är det trevligt att leva. Och just precis nu när jag tog paus så är det SATC på tv. Och Carrie hoppar runt och fjantar sig i regnet. Gillart.

Otroligt innehållslöst inlägg, men hej. Hej i alla fall!

2010-03-17
 20:45:56

Matvrak

Jag har ätit hemgjorda köttbullar, rullade av den storslagne Herman him self, och hemgjort potatismos mosat av undertecknad. Fabulös måltid. Ack så gott! Med brunsås, som var sådär riktigt brun. Mörk mörk brun. Men lingonsylt. Rödrosa och fin. Och saltgurka. Vilken måltid!

Om jag inte var så glupsk hade jag kunnat fota och visa er. Men jag äter för att hålla mig varm.

2010-03-17
 14:37:21

news?

Det här visste ni inte om mig:

Jag gillar att kolla på Jon & Kate och deras 8 barn.

Eller visste ni det kanske?

2010-03-17
 12:52:11

Lunchrutin

Jag och Herman har skaffat oss en lunchrutin. När vi båda är hemma så kikar vi på Miljonlotteriet medan vi äter lunch. Efter det frågar Herman om det inte vore gott med lite kaffe. Så då sätter han på lite kaffe som jag sen dricker i min grönprickiga kopp. Och så gissar vi på ordpussel. Mycket snitsigt kan jag lova! Nu är Herman jobbig. Så nu sprack vår mysiga tradition.

Miljonlotteriet kan tyckas vara ett riktigt skitprogram, vilket det naturligtvis är. Men man lär sig liksom gilla Hans Wiklunds kaxiga kommentarer och Hanna Graafs korkade utlåtande. Underhållande. Dessutom är ju dom tävlande inte så värsta smarta dom heller. Perfekt lunchunderhållning! Eller kanske inte perfekt. Men det duger.

Snart blir kaffet severat. Och sen blir det lite plugg. Och så har jag som målsättning att söka nåt slags jobb. Den där jobbhetsen ligger och gror konstant. Vill inte söka jobb. Vill få ett jobb. Serverat. Tack! Sen ska jag och Herms på spinning. Ångest! Fy fan vad jobbigt det kommer bli! Gaah! Men sjukt bra träningsvecka. Mycket bra.

Och på lördag ska jag träffa Idaaa! Jippi!

2010-03-16
 07:52:25

Vakna

Sitter som vanligt och kollar lite på vakna med the voice.
Blondinbella och Tyra var nyss där och gjorde lite pr för sin show.
Tycker det är så roligt att se bloggerskorna på tv, för dom är liksom inte alls lika snygga som på sina bloggbilder.
Lite härligt att se bara att dom också ser ut som vanliga tjejer. Nåt som var lite kul också var att Blondinbella la en dryg kommentar om Anna Bergendahl. Vakna hade förberett bilder på hur tjejerna skulle se ut om en herran massa år, och Blondinbella skulle enligt dom där bilderna se ut som en gammal hagga. Med hög panna. Så då säger hon att hon ser ut som Anna B. Schysst. Blondinbella som ska vara så snäll hela tiden. Märks att det bara är en utstuderad image.

Nu kommer Herman med en kopp the. Så ska fixa mig lite frulle också. Har dödstrist datalektion snart. Känns rätt värdo, för vi ska inte ens kunna sakerna hon går igenom. Kul kul. Not.

Solen skiner och det är himla härligt. Synd bara att det är 5 minusgrader. Sol sol. Mera sol!
Trevlig dag gott folk!
2010-03-15
 20:30:49

Trött

Nu är jag trött och mätt. Har precis ätit massvis med köttfärssås och spaghetti. Måste ladda med käk så jag får stooora muskler. Eller för att jag var hungrig.
Vi körde ju abs och fys2 jag och Herman. 1½h träning. Det känns nu. Och syns.
Man gör liksom övningar två och två. På en övning så skulle jag ligga på magen, och Herman skulle ha sina fossingar på mina axlar. Sen skulle jag dra i hans armar åt ena hållet och håll emot när han drog åt andra hållet. Så fick han liksom ta spjärn med fötterna. Med skor. Så här ser min axel ut nu.



Herman skor har runda fina mönster under sig. Så nu är jag rund och fin. Snitsigt värre!
Vi var med om en annan liten surpise också under passet. Något jag tidigare varit lite rädd för.
Flera av övningarna innehåller ett gummiband som ska användas på en rad olika sätt. Bland annat ska ena personen hålla i bandet i ansiktshöjd, så ska den andra personen staka sig fram som om man åker skidor. Det är ganska läskigt att hålla bandet utifall den andra skulle tappa taget. Dask i fejjan skulle det bli. Under en annan övning, som tur var, så gick bandet av. Snärt på Emmies hand. Fy helvete vad det hade gjort ont att få i ansiktet.
Var inte så farligt på handen, blev lite röd och gjorde lite ont i ett par minuter.

Hann även med att shoppa ett par jeans. Ett par ljusa Hilfiger denim. Mycket snygga må jag säga.



Blev en lite liten bild kanske. Men snygga är dom!
Nu ska jag fortsätta att kolla på Hermis favvokillar, Erik och Mackan.
Puss på er fina vänner
2010-03-15
 15:35:34

Hårfri

Blondinbella skrev om hårborttagning i sin blogg idag såg jag.
Då påmindes jag om att det skulle kunna vara en bra grej att göra.
Har funderat på det ända sen lillgåsen var på såna behandlingar.
Skulle vilja ta bort håret under armarna tex. Känns rätt onödigt att ha.
Lär ju inte direkt bli nån slags hippie med hår som flödar fritt.



Om man googlar på armhåla kan man få upp den här härliga bilden.
Nej hörrni, så här vill man ju inte ha det. Euu. Inte för att det är i närheten av min armhålesituation,
but still. Fanns ett ställe i uppis där man skulle kunna göra det. Kostade typ 800 kronor. Mycket billigare än jag hade trott. Så det var bra skit! Sen ska man väl göra det 3 ggr cirkus, men tänk. Aldrig mer hår. Aldrig!
Såg också att det har ett erbjudandet på Gillet, halva priset på hårborttagning. Däremot hade dom givetvis inga prisuppgifter på hemsidan. But why? Mycket oklart. Ska höra med den lilla gåsen om hon känner till vad det kan kosta.

Nu ska jag vänta på att min karl har ätit upp sitt melllis, och sen ska vi bege oss ner på stan.
Kan ha hittat ett par jeans. Som hör och häpna! De sitter bra, får inte platt häck, och är ljusa utan att jag ser helt enorm ut. Det är en hel del plus kan jag säga. Den senaste tiden har jag provat kanske 20 olika par, och alla har suttit helt gräsligt. Kanske är det så att jag börjar vänja mig vid hur jag ser ut bakifrån. Skönt att slippa den vyn dagligen. Sen blir det träning med karlsloken. Våra vanliga träningspartners är sjuka, så vi ska försöka oss på
fys2 tillsammans. Kan bli spännande. Herman är ju något starkare än mig. Bara lite. Och man ska liksom försöka hålla emot så att den andra får ta i och sådära, så det kan bli ett tungt pass. För mig i alla fall. Men så ska det vara!

Hör av mig senare om armarna sitter kvar på kroppen.
2010-03-14
 21:13:40

Flott.

Jag har en dålig handcreme. Den har en turkos förpackning. Man bli flottig av den.
Don't buy!

Jag har precis kollat på första avsnittet av Hollywoodfruarna. Började bra, kikade på tv3play via tv'n. Herman hade kopplat in åt mig och fixat. Men efter ett tag så försvann ljudet pang tjong. Så då fick jag kika på datorn istället. Teknik. Gillar fortfarande programmet. Blir lite äckelförtjust. De är rätt äckliga, men ändå lite fantastiskt!

Nu ska jag försöka smöra till mig nackmassage av min fina man. Är stel som en pinne. Stock. Stubbe.
Vi ska tydligen kolla på american gangster nu. Verkar inte vara en film för mig, så lär somna inom kort.
Nighty night
2010-03-14
 19:24:03

Söndagsmiddag

Ja jäklar vilken god middag. Mätt är jag nu.
Laga! Ät!
Lövbiff steks på ena sidan, kvick får man vara för det får inte bli segt, släng på en rejäl klick med färskost (chili och paprika var god!), vik ihop och stek den ostekta sidan.
Serveras med fördel tillsammans med en stor sallad och västerbottenpaj.
Klockren söndagsmiddag. Try it!
2010-03-14
 17:11:01

Seg

Nu har jag precis kommit hem från jobbet.
Är dödstrött. I hela kroppen. Gaaah.
Stod och funderade på varför det kändes så konstigt i ryggen idag,
sen kom jag på att det var träningsvärk. Smaaart.
Min hjärna är på semester tror jag bestämt.

Herman håller på och slamrar i köket och bakar västerbottenpaj. Han är så duktig min karl.
Till det blir det en smarrig sallad och fyllda lövbiffsroulader typ. Lyxig söndagsmiddag. Det gillas.

Nu ska jag försöka väcka min hjärna, så kan jag skriva lite mer senare.
Adios amigos.
2010-03-13
 19:14:22

Fest

Nu sitter jag och väntar på att Herman ska bli klar så vi kan åka.
Är redan skapligt sena, men så går det när man jobbar innan. Hinns liksom inte med.
Har stressat en hel del känns det som. Men glittrandet tar sin tid.

Så här fina är vi ikväll. Som sagt, tema schlager.


Herman kör på färgglatt och snitsigt. Den rosa kavajen är glittrig också som pricken över i:t.



Jag tolkar temat som "ha underkläder som kläder". Typ. De är ju alltid så lättklädda på såna där tillställningar.
Och så toppar vi av med paljetter. Och en guldväska till. Sen har vi sprayat oss fulla av glitter, men det syns inte på kortet.

Nu ringer mín färgpalett till man efter taxi. Så ska sätta på mig pjucks så åker vi.

Pusspuss kära vänner
2010-03-13
 18:14:15

Surkart.

Idag hade jag en mycket märklig kund. En såndär som fastnar i tankarna en stund.
Tycker verkligen synd om karln. Jag hjälpte en man och en kvinna med toppar till damen i sällskapet. De var superglada och tacksamma för hjälpen. Tänkte "vilken mysfarbor" om karln. Sen när vi kommer till kassan tar han fram en rabattkupong. Och nu råkar det vara så att vi inte kan använda såna kuponger på erbjudanden som redan finns i butiken, men det kunde inte han acceptera. Han blev rosenrasande minst sagt. Så fort jag hade sagt det, mycket trevligt och snällt, flippade han ur totalt. Började gasta och gorma och skrek som en vettvillig. Hans fru viskade fram att hon ville ha dom ändå, vilket han inte kunde förstå. Så hon betalade för dom och gick sen, medan han stod och skällde och fräste. Tyckte så synd om frun. Om han blir så arg över en sån liten sak, så kan det verkligen inte vara lätt att leva med honom. Galen man. Fan vad jobbigt att ha ett sånt instabilt humör.

Nu ska vi käka pasta och ladda för fest. Slänger upp en bild på våra outfits sen. Schlagertema.

2010-03-12
 14:26:48

Sunny days

God eftermiddag gott folk!
Idag har varit en mysig dag. Hittills i alla fall. Har varit i skolan, på en rätt så omysig lektion, lunchat med med mamsi, varit på Himlas utförsäljning och kikat på Fullerö handel. Solen skiner och det är allmänt trevligt.
Snart ska jag kila iväg och sälja en bok till en grabb på stationen, och efter det köra ett pass på el gym. Sen ska jag agera chaufför åt min mor som ska iväg, och efter det blir det dinner med karlsloken.

Sådär, då vet ni vad jag har för mig. Totalt ointressant läsning. Lovar något roligare i nästa inlägg.
Kanske visa vad jag har shoppat :)

2010-03-11
 18:07:12

Blandband

Tjoho!
Hur mår ni mina små ungtuppar? Jag har lite huvudvärk. Skyller på allt sorl och det dunkla ljuset på ÖG.
Jag och min favoritjoss var och lunchade på Värmlands idag. Förskräckligt äcklig paella med mycket smarrigt bröd. Sen förflyttade vi oss ut i solen där vi tog några tjusiga kort på Jossan. Klassiska bloggposer mot en vägg. Jackan var av, och armen ovanför huvudet. Har en något erotisk bild i mobilen, men antar att hon skulle avlägsna mitt huvud från min kropp om jag la upp det här. Eller? Om du inte bannlyser bilden inom 24 h lägger jag upp den! Moahaha, hon vet knappt att jag har en blogg tror jag. ;)

På ÖG fikade vi ubersöt toscakaka för 10 kronor. Inte alls fel. Man fick ett illamående på köpet, sjukt billigt.
På väg hem från stan hämtade jag ut ett paket, en mjukisdress hade jag beställt mig för 59 kronor. Sjukt billigt. Har inte provat utstyrseln ännu, men det kommer det med. Kan lägga upp en outfitbild sen på härligheten.

Ikväll ska vi till mamsi på tacomiddag. Lättlagat att bara kunna dyka upp vid bordet sådär. Men innan dess ska karln och jag bege oss ut i slasken på promenad. Röra på fläsket och bränna en kalori eller två.

Slänger in en bild från fjälltrippen.



Så här bra hade vi det!

Pusspuss nu ska jag laga burgare. Jag har hittat ett fantastiskt märkligt dataspel där man har sig ett gatukök :)
2010-03-10
 16:44:17

Hemma

Hello party people!
Nu är jag hemma igen. Noll blåmärken rikare. Yes!
Har en hel del träningsvärk efter gårdagen. Vi begav oss ut på en liten tur med längdskidorna. Liten och liten..
En mil vart det. Jag har aldrig åkt förrut, så det var lite kämpigt. Bakhalt i uppförsbackarna, som var mest hela tiden. Många skarpa kurvor i nedförsbackarna. Inte min kopp the kan man säga. Jag ramlade ganska så många gånger till Hermans och Josefinas förjusning. Men jag landade mjukt, på magen mestadels, så det gjorde inte så mycket.

Har massvis att skriva, men så lite tid just nu. Vi ska tvätta cirkus åtta maskiner tvätt om en kvart. Så det ska vi roa oss med. Vad ska ni hitta på?
2010-03-05
 18:52:45

ally mcbeal

Första mobilblogginlägget. Check! Sitter i bilen upp mot storhogna, där jag och älsklings familj ska spendera lite tid tillsammans. Skidåkning står på schemat. Just nu sitter jag och Herman i bilen och röjer till gamla dängor. Sjöng just med i hela introt till ally mcbeal. Imponerande må jag säga. Innan dess sittdansade jag till macarena. Grymt. Back till sjungandet nu., Herman känner sig ensam i sitt skrålande
2010-03-04
 12:46:22

Ensam=stark

Sitter i skolan. Vid en stor klump till dator. Och bloggar.
Det är något jag aldrig trott skulle hända.
Jag har börjat den här dagen med ett rätt tråkigt, men på något vis givande seminarium.
Det givande var att vi hade gjort vår analys fel. Så nu vet vi det. Däremot hur man gör rätt verkar ingen veta.
Inte ens läraren. High five på den.

Gick och hämtade ut ett PM som jag skrev på förra kursen. Ett PM som gav mig ångest natt och dag, och som fick mig att ifrågasätta om jag egentligen var duktig nog att läsa på C-nivå. All denna ångest i onödan. Opponeringen gick som en dans. Folk tyckte liksom att det var bra. Say what!? Min första tanke var att alla ljög. Hur kunde dom inte hata det jag skrivit? När jag läste igenom texten igen, efter några dagars vilande. Så insåg jag efter ett tag att det kanske inte var helt värdelöst ändå. Hämtade i alla fall ut den nu, med ett A4as kommentarer från min fantastiska lärare. Samma lärare som skickar ut Spotify-listor för att peppa oss. Han hade skrivit en hel del kommentarer som hjälp inför C-uppsatsen. Tack! Och ett avslutande litet stycke. Han tycker att jag ska ta mer plats. Inte låta folk avbryta mig när jag pratar. Stå upp för mig själv. Tydligen säger jag kloka saker. Han kallar mig smart. Är det inte fantastiskt att det finns såna lärare? Som gör mer än att bara rätta ett PM. Det finns alldeles för få Lars inom universitetet. Och han har rätt. Jag vet att jag borde det. Och ibland gör jag det. Beror så mycket på gruppdynamiken. På mitt förra seminarium var det liksom jag som tog all plats. Så jag kan. Borde bara göra det oftare. Och det tror jag att fler av mina kära väninnor borde göra. För jag har så smarta vänner, som kan så mycket. Nu jäklar står vi upp för oss själva! Kom igen! Läste i Topphälsa att den 8e mars var nationella kvinnodagen. Att vi alla ska sträcka på oss lite mer då. I say do it everyday!

Jag har ätit lunch ensam idag. I matsalen. Utan att känna mig ensam. Skönt tycker jag. Jag brukar alltid tycka synd om ensamma människor. Men ibland kan det vara ganska härligt att äta sin lunch och bläddra i en tidning. Ska nog börja göra sånt som jag egentligen inte gillar lite oftare. Jag kanske upptäcker fler grejer som är helt okej. Ta tjuren vid hornen tror jag det kallas.

Nu ska jag ta och leta mig fram till den sal jag nu ska spendera två timmar av mitt liv i. Två timmar som jag mycket hellre skulle spendera var som helst förrutom där. Ska sitta och lyssna på uppsatsopponeringar. Har inte läst uppsatserna. Kul det ska bli. Woho! Pepp pepp. Ska försöka peppa mig själv att tycka det är kul. För med den här inställningen blir det såklart trist. Tror att man kan lura sig själv rätt bra med hjälp av inställningen. Från och med nu är allt kul. Hur långt tror ni det håller?
2010-03-03
 09:57:38

Soool.

Idag är det sol. Me like sol.
Det enda som man kanske kan anse som negativt är att allt damm syns så väldans tydligt.
Men positiv som jag är så tycker jag att det är perfa. Då ser jag vart jag ska städa. Wiho!
Snart ska jag ta mig ut i solen och gå och simma några vändor. Tror det kan vara ganska härligt en dag som denna. Nautilus har ju stora fönster in mot simhallen, så bara att hoppas att solens strålar letar sig in mot bassängen. Då kan jag faktiskt blunda och drömma mig bort till sommaren. Härligt!


Här var det visserligen inte sommar. Men se så härligt det är med sol! :)
Och Oslo. Längtar dit. Är en härlig stad. Någon dag så står jag där igen i Vigerlandsparken och doftar på alla härliga rosor. Men inte idag. För idag har jag ärenden att uträtta. Känner mig lite som en hemmafru.
Nu, simining och en sväng på stan. Måste försöka mig på att byta mitt underställ som jag köpte. Var tydligen inte lika tjock som jag trodde.

Kramkalas!
2010-03-02
 17:47:17

Lycka x3

Saker som har gjort mig lycklig idag:

- Ida hade kommenterat 9 gången på min blogg. Älskart! Ida, du får mig alltid att le! En riktig glädjespridare är vad du är. Kärlek till dig min vän!

- Herman har fått en stalker som vi tänkte stalka förrut. Fantastiskt vilket glädjerus när jag lade ihop ett och annat och insåg det. Ringde Jossan och vi utbytte spännande information. Hennes karl är också utsatt.

- Jag knäckte på mitt seminarium. Kokade inombords av irritation mot fjolliga genusfjantar. "Kött är manligt. För det är männen som grillar när man lagar mat. Tjejerna får ta hand om potatisen." Say what? Hemma hos mig när jag växte upp grillade mamma. Pappa skötte potäterna. Är trött på att vi ska göra allt till såna problem. Dags för oss tjejer att stå upp för oss själva och inte låta en jävel klanka ner på oss. Inte göra allt till såna problem, bara för att vi är tjejer och det ska vara så.

Nu ska jag och karln min åka och handla. Tacos blir det ikväll. Men först ska jag lära mig hur man tar bort fläckar på Förkväll!

Puss!

Ps. Jag längtar tills på fredag! För då ska vi på utflykt till skogen med Evelina och hennes karl. Vi ska grilla korv och äta fika som pojkarna ska baka! Love it!
2010-03-02
 09:24:11

Kö.

Jag hatar att köa. Speciellt när det inte finns något system.
Visst det är tråkigt att stå på ett långt led och vänta, men då vet du ju i alla fall att det är din tur om x antal personer. Något som stör mig är ostrukturerade köer. Låt oss säga att du ska ringa ett viktigt samtal. Och så är det samtalstid en timme om dagen. Att då inte ha telefonkö är ju extreeeeemt irriterande.
Skulle ringa studentgyn nu på morgonen. Glad i hågen ringer jag (var liksom stolt över att jag kom ihåg), upptaget. Ringer igen. Upptaget. Och så håller det på tills telefontiden är slut. De hade säkert bara lagt av luren.
Irriterande som tusan. Verkar som att Ida får som hon vill, en bulle i ugnen. För här verkar jag inte kunna få några nya piller. Attans.

Annars kan man ju köra på nån slags chatsupport. Det funkar inte heller så bra. Jag står först i kön. Men får jag någon hjälp? Nej för att alla betjänar istället telefonkön. Smaaart. Hatar sånt där tekniskt tjaffs. Om man vill att folk ska använda ett annat alternativ så får man väl se till att det funkar.

Sådär, nu har jag gnällt lite. Skönt.
Nu ska jag fortsätta vänta på chatnissen och kanske ta och läsa lite samtidigt. Sen bär det av på en halkig promenad till skolan för lite härlig intervjuanalys och seminarium.

Laters!
2010-03-01
 13:19:10

Sjukt.

Alltså USA kan vara ett bra sjukt land. I Utah vill man göra det brottsligt att få missfall. Herre gud. Det kan vara bland det sjukaste jag hört. Man får då till exempel inte gå på halt underlag som gravid. Så dumt att jag inte finner ord. Ja, läs för er själva om påhittet. http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6698475.ab

Förstår inte heller den här debatten om att kvinnor måste vara hemma i sex veckor efter de har fött barn. Förstår inte varför man känner ett behov om att lagstagda om allt. Man ska väl få välja själv hur länge, eller vem som ska vara hemma med barnet?! Känns som ett steg mot jämställdhet. Idioti. Vad hände med valfriheten?
2010-03-01
 11:24:52

Söka jobb.

Hörrni, det här med att söka jobb. Är det verkligen nödvändigt?
Kan inte bara någon vänlig själ erbjuda mig ett?
Jag är ju asbra. På det mesta faktiskt.
Har sökt mig ett par sommarjobb nu, men förväntar mig inget. Har liksom inte gått så bra på den fronten än.
Inte för att jag sökt så många, men fler än ett. Och jag är ju grym, så borde ha fått det första. Typ.
Anställ mig gärna nu tack! Har så mycket att ge, så lets give me the chance.

Nu ska jag vara husfruig (ja det är ett ord) och slänga in en maskin tvätt. Sen blir det till att läsa ett kapitel eller två för att sedan ge mig ut på jakt efter en skidjacka. Blir troligtvis en tripp till de höga fjällen i helgen. Lördag till tisdag med Hermans familj. Blir mysigt! Jag har inte stått på ett par skidor, eller ens tittat på ett par för den delen, sen 90-talet typ. Så ska bli intressant att se hur det går. Är typ redan skräckslagen.

Adjöken mina finfina vänner!