2013-03-31
 15:54:18

Kulan

I början av min graviditet kunde jag undra hur det skulle se ut och kännas när magen var stor. Nu är det en jättekula som vuxit sig fram. Konstigt det där hur den bara växer så att det knakar. Plötsligt har man en stor kula mitt på kroppen! Och den är där för att det bor ett litet liv där i. Som viftar och vevar och lever sitt egna lilla liv. Jag längtar verkligen tills jag får träffa min inneboende. Tänk när jag kan ligga och titta på mina killar tillsammans, när det ligger en liten skrutt på Hermans bröst. Nä du lille krabat, nu är det skönt att vi snart får träffa dig! Vi längtar så!

2013-03-31
 13:49:03

Påskdagen

Herre Gud så festligt att solen skiner! Har precis kommit hem från en tur på stan med mitt hjärta. Det visade sig vara stängt idag, men vad gjorde väl det. Vi strosade runt i solen och åt varsin sallad till lunch. Känns helt okej det med!

Nu sitter jag i soffan och ska bli serverad en kopp kaffe. Bebisen är en vilde och sparkar åt alla håll och kanter. Skönt att han är pigg! Blev lite orolig i fredags då jag tyckte han var bra seg. Drack kallt vatten, buffade och åt mat (och fika!) men inget riktigt hjälpte. Nån seg rörelse här och där, men långt ifrån min vanliga vilde. Så jag var helt inställd på besök på sjukan för extra ultraljud. Men ändå rätt lugn. Det som fick igång honom sådär 12h senare än vanlig dygnsrytm var hans kusin. Då blev det liv i luckan och har hållit i sig sen dess. Hon har bra effekt på lillkusinen!

Igår fick han en påskpresent från mormor. En söt filt!

2013-03-30
 08:48:29

Happy happy eggs

Glad påsk fina ni! Igår spenderades dagen hemifrån hela dagen lång. Vi började på Gränby med lite shopping. Lillen fick en ny body som Herman gärna ville ha, och ett par söta braxor och en liten kofta. Han kommer bli så söt så man nästan dör lite.

Sen styrde vi kosan mot Mosta, där vi firade påsk och examen för Hermans syster. Hon fick ett halsband i silver av oss, med ett hjärta och en liten pärla på. Tjusigt! Där var det barnfritt, vilket var lite ovant. Men ganska så mysigt att hinna prata av oss allihopa utan två uppmärksamhetstjuvar. Den största av de två har åkt på en sjukdom, som inte alls var bra för gravida att få. Så vi fick dela upp oss. Så kan det gå!

Kvällen spenderades hemma hos pappa. Kombinerad påsk och födelsedag. Där var det varmt framåt slutet då papsen vill glänsa med nya kaminen. Hej hej bastubad! Men visst är det mysigt med eld. Jag passade på att umgås med sötaste lillskruttan. Det är ju bara för gosigt att ha henne på magen. Får passa på nu när hon ligger så plant och bekvämt ;)

Jag skröt så fint igår om att jag minsann hade fått sova en hel natt, och har inga problem med sömnen. Ehh, karma? I natt fick jag igen med råge. Vaknade ungefär 700 gånger, hade ont som bara tusan (between the legs) och hade supersvårt att somna om för att jag drömmer bara kaosdrömmar. (Har krockat, tvingats iväg till BB i Örebro, varit på fylleslag i Sthlm etc..)

Nu ska jag ladda om inför påskfirandet i Gamlis. So long!
2013-03-24
 19:49:51

Happy

Idag har vi hämtat ut vår Brio Happy. Så nu har vi både vagn och babyskydd i vardagsrummet. Konstant påminnelse om vad som komma skall! Längtar inte direkt mindre. Tur att jag får träffa Filippa både fredag och lördag, så jag får suga åt mig lite bebisgos!

Vi har också hängt med Emelie idag. Hon veckohandlade med oss, festligt värre! Sen hann vi avhandla en hel del gravidprat hemma hos oss, mysigt!

Just nu ligger jag med huvudvärk i soffan och längtar inte tills i morgon. Känner mig opepp på jobb i morgon, men vet att det blir bra när jag väl är där. Bara fyra dagars jobb kvar. För resten av året. Knepig känsla. Börjar bli lite nervöst nu faktiskt, så himla nära livet som mamma. Och ändå känns det så långt dit.

2013-03-24
 11:21:24

Kusinmys

Igår spenderades kvällen tillsammans med Frida & Filippa. Filippa ville bara sova om hon fick ligga i någons famn, så det var jag inte sen på att dra fördel av. Att ha en liten skrutt på bröstet går ju bara inte att säga nej till! Hon var ganska bestämd med hur hon skulle ligga. Ett tag dög bröstet att ligga på, men sen märkte hon att det fanns en ganska så härlig kalaskula att nyttja. Så hon hasade sig ner och slog armarna om kusinens sovplats. Han var inte sen på att vakna, och förde ett jäkla liv där inne. Han måste ha blivit nyfiken på kusinens små hjärtljud för så länge hon låg där var det fest, och så fort hon försvann stillhet. Gulligt!

Idag har han underhållit sina föräldrar med att möblera om i magen. Vi satt och fnissade och tittade på magen min som liksom rörde sig i cirklar. Längtar efter vår lilla cirkusartist!

2013-03-23
 17:52:45

Ensamhet

Idag har jag spenderat i stort sett hela dagen på egen hand. Hermans och Patriks byggprojekt tog lite längre tid än jag trott, så det blev inte mycket av det jag och Herman skulle göra tillsammans. Så vagnen får hämtas i morgon. Skåpet passade de två på att hämta upp, så det blev fixat i alla fall. Mycket bra! Är väldans nyfiken på resultatet av skötbordsbygget, men det verkar jag få se en annan gång. Ska snart kila mot Frida och Filippa för lite tjejmys. Där blir det pizza och häng i soffan. Trevlig lördagsaktivitet!

Hur som helst, känns lite ensamt och trist i soffan just nu. Fram tills för någon timme sen var det ganska skönt att vara själv. Jag hann sy två sängfickor och plocka undan lite här hemma, ta en tupplur och läsa ut en bebisbok. Men nu är det tråkigt värre. Insåg att det inte kommer vara så många sådana här dagar kvar de närmsta åren. Jag kommer nog bitvis att längta efter några ensamma timmar i soffan. Snart kommer det komma en tid när jag knappt kommer kunna gå på toaletten själv. Kontrasternas tid kan man säga! Ser fram emot att ha en liten guldklimp fastklistrad i famnen!
2013-03-23
 11:53:06

Pyssel

Efterfrågade för hundra år sen tips på sängficka eftersom vi inte har plats för sängbord längre. Och fick då napp från Ida som tipsade om Designtorget. Så vi var där och kikade förra helgen, och då bestämde jag mig för att testa att sy själv. Nu när jag ska vara mammaledig och leva på lite mindre pengar än vanligt gäller det att vara smart!

Och visst gick det bra att ordna på egen hand. Tog sin lilla tid men jag är mycket nöjd med resultatet. Sydde en liten mobilficka, men i övrigt är det bara ett fack. Men det jag ville få plats med gick i utan problem. Kul! Nu är det bara att sy den andra också så Herman också får en!

2013-03-23
 08:53:00

Lördag

Härligt att vakna till en solig helgmorgon. Inte allt för mycket sömn i natt, men det går bra ändå. Är fest i min mage just nu, mysigt. Undra om det kommer kännas konstigt när det inte bor någon där inne längre? Kanske är full fokus på bebisen så man inte tänker på det.

Idag ska Herman bygga skötbord med Patrik. Ett litet pysselprojekt som det ordnades ritning till under schlagerfinalen. Ska passa ovanpå vår tvättmaskin med litet fack för blöjor och sånt. Blir spännande att se resultatet! Och skönt att ha det ordnat.

Vi ska även hämta vagn och skåp till lillen idag. Så snart är hemmet rustat för nummer tre. Nu ska bara mamman i familjen rusta inför förlossningen. Läsa på lite mer och peppa med positiva tankar. Börjar peppet med gos med brorsdottern ikväll. Bebisgos är så härligt, och vad är några smärtsamma timmar mot ett liv fyllt av kärlek till sitt barn? Inget.

2013-03-22
 20:27:47

My man

Jag älskar den här snubben. Just saying.

2013-03-22
 19:17:01

Sista fredagen på bygget

Idag jobbade jag min sista fredag för i år. Hur sjukt? När ska jag sluta jobba som att gruppens jobb ligger på mina axlar? Oj vad jag försöker peppra med information, dela med mig av kloka och peppande ord. Fixar och trixar, skriver instruktioner och lämnar över. Som om det vore på liv och död. Min grupp uttryckte tacksamhet igår över att jag anstränger mig till mitt yttersta för att överlämningen ska gå fint. Så det är kul att det är uppskattat i alla fall. Undra vad jag ska fylla dagarna med här hemma, innan vår kille kommer. Kanske att luften går ur mig och att jag sover på soffan mest hela tiden. Kanske baka lite och läsa om förlossningen. Blir bra det där. Kul att påbörja ett nytt kapitel i livet, men ooo så läskigt! Längtar tills han ligger alldeles nykläckt mot mitt bröst, men skrämmande att inte veta hur vägen dit ser ut. När är det dags? Någon som vet? ;)

2013-03-20
 17:16:34

Lillördag

Idag har jag varit ledig. Vips så blev klockan 17 och det var dags att sätta igång med middag! Var tog den här dagen vägen undrar jag?

Den har i alla fall spenderats hos frisören, hos Frida med Ida och en kortis på Gränby. Strumpor till mig och mini och bra grejer från Apoteket. Känns konstigt att köpa amningsgrejer och napp och sånt. Vem ska ha allt det där liksom? :)

2013-03-19
 19:33:18

Action

Vilket liv det är i magen idag. Och ont har jag. Så himla skönt att vara ledig i morgon! Har haft ont till och från i ett dygn nu, men nu har det eskalerat. Bra övning får jag tänka, för det kommer och går som jag tänker mig att värkar gör. Hoppas det inte ska vara så här i en månads tid nu. Håll tummarna!

I morgon blir det en tur till frisören, fikamys med Ida, Frida & Filippa och så ska jag hämta bil på service. Hej då 5000 kronor och hej hej smutsig bil. Billigt med bil, not so much!

2013-03-18
 20:47:07

"Nämen hej sötnos, vad fin du är"

Det är inte varje dag man hör det sådär på jobbet. Fint med komplimanger dagar man känner sig som en jättesäl.

Idag skänker jag gärna bort min rygg. Hej och hå vad ont den gör. Så ont att jag mår illa. Misstänker att skrutt ligger och klämmer på någon nerv, för så här brukar det tack och lov inte kännas!

Idag är det en ynka månad kvar tills bf. Hoppas på att lillkillen väljer att dyka upp innan dess snarare än senare. Han är liksom helt galet efterlängtad. Börjar känna mig lite nervös inför förlossningen nu. Men också pepp. Hoppas på att vara mest pepp när det väl gäller!

I morgon ska jag och en kollega hålla i en utbildning på jobbet. Festligt värre! Blir det sista stora jag gör på jobbet. Efter det tänjer jag mig att jag börjar runda av. Rensa bland mail och papper och bocka av det sista på att göra listan (som konstigt nog blir längre för var dag). Tänk vad sjukt att jag bara jobbar 7 dagar till på resten av året. Svårt att ta in!

Nu ska jag öva på att andas bort värk. Skulle kunna vara något att kunna bemästra.

2013-03-17
 17:46:24

Lock

Sitter i soffan i halvmörkas och paddan i knät. Har lock och lite ont i öronen, men framförallt en festlig huvudvärk.. Försökte vila bort det, men det ville sig inte. Inte än i alla fall.

Idag har vi hunnit med en tur till ikea. Inhandlade täcke till lillen, en pall och tyg. Pallen tänkte vi kan vara bra att ha till jag får värkar bland annat. Man rekommenderas att duscha varmt för att lindra smärtan lite, och då kanske man inte orkar stå upp allt för länge, kan också vara bra att ha sen när det är dags att bada lillen. Lite skönare att sitta ner om baljan står på golvet.

Sen var vi och hälsade på Hermans sis med familj. Lek med grabbarna och fika. Erik ville mest leka med mig, och bli upphissad i luften och ber på golvet och hej och hå. Svårt att förklara för en liten att man inte orkar så mycket, så det var bara att köra på. Han blev ju så ledsen när jag satte ner honom och så kan vi inte ha det! Vi fick med oss lite grejer hem också, en bärsele, ett vagnparasoll och en amningskudde. Så har några syprojekt på g nu. Sängfickor och fodral till amningskudden, och så ska vi pyssla lapptäcken här en vacker dag också. Jag och Evelina rekade tyger igår, så nu måste vi bara bestämma färg och så innan vi slår till.
2013-03-16
 17:25:54

Fot som i fiskmat

Igår var jag på fiskspa med Evelina & Emelie. Lika läskigt som sist att doppa tårna bland pirayorna. Men tycker minsann att fötterna känns lena nu! Blev lite jobbigt för magen framåt slutet, men det gick bra ändå. Tänk att det kan vara jobbigt att sitta ner. Skumt det där!

Kvällen spenderades i sen i soffan och Therese joinade oss. Mysigt med lite kvalitetstid en fredagskväll. Sen kom Herman hem runt ettsnåret och kröp ner i sängen med mig. Alltid härligare att sova med sin kille bredvid. Tänk att snart har jag en kille på andra sidan också. Lyxigt!

Idag har jag och Herman spatserat runt på stan med Evelina & Patrik. Shoppade loss på mammatrosor och amningsbh som ska packas ner i BB-väskan. Herman slog till på lite kläder till sig och lillen. Mycket tjusiga kommer mina killar att bli!

Nu sitter jag i soffan och imponeras av min kropp. Den är liksom så jäkla "in your face" ibland. När jag tänker för dumt så säger den i från på skarpen. Satt i soffan och hade lite dåligt samvete för att Herman fick åka och handla själv för att jag är för trött för att följa med. (Hej hej, jag är höggravid och tung och inte så konstigt att jag är trött) Hjärnan hänger inte alltid med på kroppens begränsningar liksom. Så när jag sitter här och känner mig dum, och inser att jag måste jobba bort det här med det dåliga samvetet (kommer ta kol på mig med en liten nyfödd samtidigt, om jag måste orka allt hela tiden) så känner jag något som snabbt rinner ner över läppen. Hej hej näsblod! Hade inte ens varit i närheten av nosen. Så nu sitter jag med en papperstuss i näsan och skrattar lite åt mig själv.
Sist började jag blöda näsblod när jag funderade på om jag skulle träna eller inte trots förkylning och bebis i magen.

Min kropp den kan den.
2013-03-14
 07:18:39

Två veckor kvar

Tills jag har jobbat min sista dag för i år (om allt går som det ska). Sjukt! Närmar sig med andra ord. Hängde hemma hos Frida & bror igår med Josefine. Tänk att jag snart har en sån liten jag med! Längtar.

Frida hade lagat smarrig mat och muffins. Lyxigt! Och så fick jag kramas massvis med lillstumpan. Perfekt onsdagskväll (så när som på 2 h kramp i sidan)

Hur söt kan man bli?

2013-03-13
 06:15:23

Ont det gör

Det gör så fasligt ont i magen om nätterna. Tar mig knappt ur sängen. Inte utan att grimasera och tycka synd om mig själv. Måste komma ihåg att fråga barnmorskan på fredag!

Idag är det lilllördag, wiho! Jag ska hem till Frida & bror efter jobbet. Josefine också. Trevligt! Men först ska vi avverka en dag på jobbet. Så nu sätter vi igång den här dagen!

2013-03-11
 19:15:16

Förlossning

Idag var vi på studiebesök på förlossningen. Matnyttig information och skönt att se hur det ser ut där. Att man först hamnar som i en sluss och blir undersökt visste jag inte, så det var nytt för mig. Hemskt trista rum är det man får föda i, men tror knappast det kommer vara fokus på det. Däremot känns det extra pepp att stanna hemma så länge det går!

Gick både till och från sjukan, och det får jag sota för nu. Känns som om fötterna bör avlägsnas från kroppen och ryggen har gått av. Och hej hej foglossning. Men det var på nåt vis ändå skönt. Skönt när man är ute på prommis, men så här ont är gravidrekord. Helt klart.

Lunch intogs på UKK med Sofia, Jossan, Frida och deras små. Och även Rebecca, kompis till J & S. Mysigt som vanligt att få gosa med Filippa. Som kändes extra pyttig jämfört med Elliot & Siri.

Herman har även blivit pappa även på papper. Skönt att ha det avklarat! Jag har också fixat med ansökan om föräldrapenning, så den här dagen har verkligen fått sitt.

Hoppas så att få sova i natt, så att det onda försvinner sin kos. Pallar inte att jobba trött och trasig. Räcker med ett alternativ!

Lillkillen skrämde nästan slag på sin far igår. Kanske inte riktigt, men paff blev han! Sist Herman fick känna på nån rörelse var det små puffar. Men nu åkte han på rejält med spö inifrån magen. Ibland är det rejält med action, sådär så magen hoppar. Man kan säga att det är så varje dag nu faktiskt. Alltid vid sovdags tajmat nog ;)

2013-03-11
 09:56:07

Det här med att ha en bebis i magen

I början av graviditeten kändes de här 40 veckorna så onödigt många. Från att ha kissat på stickan och sitta chockad i Hermans knä och kramas, bara till att det skulle bli offentligt kändes så oerhört långt. Hur skulle vi kunna hålla den största händelsen i vårt gemensamma liv hemligt i typ två månader? Nej men det gick ju inte. Och jag rekommenderar verkligen att man berätta för någon. För lyckan blir liksom ännu större när man får dela den med någon man tycker om. I vårt fall var det Evelina och Patrik som var de första som fick veta. Över en vanlig middag innan vi skulle på konsert berättade vi. Bara i vecka 7 var jag då, men vi ville att de skulle veta av många olika skäl. Sen fick familjen veta, och pö om pö berättade vi för våra vänner om vad som låg och jäste i min mage.

Plötsligt hade det gått en tredjedel av graviditeten, men det kändes ändå oöverkomligt långt kvar. Bara till ultraljudet. Skulle vi aldrig få se vår bebis? Ju närmare ultraljudet vi kom desto nervösare blev jag. Hade jag inte inbillat mig allt? Var jag verkligen gravid? Gud vad pinsamt att jag gått runt och sagt till folk att det låg en bebis i min mage när jag i själva verket bara blivit lönn. Tack och lov så var det inte tomt där inne. Vilken våg av lycka som sköljs över en när man ser den suddiga bilden av ett litet liv där inne. All oro försvann som i ett kick, och ersattes av ett lyckorus. Vet inte hur många gånger jag kollade på bilderna vi fick med oss den närmsta tiden.

Sen började magen växa på riktigt. Och efter några veckor till gick det inte att dölja kulan. Lillkillen började dagligen göra sig påmind i form av sparkar och slag, i början små och fladdriga, för att idag ha ersatts med mer utdragna och kraftiga rörelser. Nyss låg jag i soffan och såg hur magen guppade upp och ner och fylldes av ett lyckorus.

Många gånger har jag också drabbats av oro inför vad som komma skall. Allting kommer förändras, för alltid. Är vi redo för det? Tror aldrig jag skulle komma till den nivå där jag inte alls oroas för vad som väntar oss. Så länge längtan är starkare är jag inte så värst oroad faktiskt. Och till det jag ville komma till, nu ser jag nyttan med att graviditeten är så fasligt lång. Den här kärleken som har vuxit sig fram, och blir starkare och starkare för varendaste dag, till vårt ofödda barn. Den är helt magisk. Jag kan inte riktig föreställa mig hur det kommer kännas när han istället ligger utanpå min mage och sprättar. Hur mycket kärlek kan få plats i en kropp?

Hur som helst så längtar jag ihjäl mig. Det är 38 dagar kvar tills det är beräknat att han dyker upp. Inte många dagar alls, och jag hoppas att den här tiden går fort nu. Dör lite grann när jag tänker på att jag snart kommer få nosa honom i nacken och känna hans varma lilla kropp mot min. Min och Hermans lilla son. Det är kärlek det!
2013-03-10
 09:26:54

Söndag

I morse vaknade jag än en gång med helt sned mage. Lillkillen gillar verkligen vänster sida. Tog ett foto, men blir nog inget jag publicerar här. Lite för mycket hud för att kännas helt bekvämt :)

Vaknade också med känslan av att vara bakis. Inte ok! Drack ju bara alkoholfri cider, så vad är det för himla stil? Schlagerfesten hos Evelina var som vanligt superuppstyrd med massa fint pynt och tjusiga bakverk. Nytt för i år var att jag vann i en tävling. Det ni! Måste vara den nyktra aspekten som gjorde att hjärnan var på topp ;)

I morse hasplade jag ur mig att det hade varit festligt med nybakade frallor hemma. Vips så åkte Herman på tur till affären för att handla hem det. Gullet! Nu blev vi hembjudna på lunch i solen hos mamsen. Får se om brorsan med familj hänger på också.
Sen ska Patrik och Herman pyssla med något här hemma, så får jag och Evelina fika lite under tiden. Mysigt!
2013-03-09
 08:08:13

Lördag

Så var det helg igen. Veckorna praktiskt taget flyger iväg! Undra om jag kommer känna likadant när jag slutar jobba om tre veckor. Har börjat räkna ner nu på jobbet, och göra som små tecken till mina kollegor att det är bara är tre veckor kvar. Mest för att retas lite. De gillar det inte, moahaha! Skämt åsido, kommer sakna min närmsta grupp. Vi är fyra powerkvinnor som jobbar bra tillsammans. Alla med starka viljor och åsikter, men inte en endaste gång har vi blivit osams (till skillnad från min gamla grupp där vi bråkade dagligen). Som min vikarie sa, fett att jag är gravid och att hon får jobb. Men sjuk ofett att det är jag som försvinner. Hoppas verkligen att hon hinner få fast tills jag kommer tillbaka, kan inte tänka mig vad trist det skulle bli utan henne.

Jag och en kollega fick två böcker av vår chef igår, som tack för ett mycket väl genomfört projekt. "De här kommer ni ha nytta av när ni blir chefer". Så då vet jag vad jag ska göra nu då, varva mammaböcker med chefslitteratur. Perfekt kombo!

Dagen bjuder som vanligt på en tur till tvättstugan. Sen ska vi fira Hermans mamma som fyller år, gå ut med Leo och festa loss hos finaste Evelina & Patrik. Där blir det schlager för hela slanten. Om jag kommer i min paljettjaca blir det den kvällen till ära, men har ytterst svårt att se att jag får plats i den numera. Magen har fullkomligt exploderat den senaste veckan! Lillen ligger så himla ytligt, så minsta förändring av hans position ändrar magens look. Idag ligger han och buffar ut rumpan till vänster av naveln, så jag har inte en centrerad navel längre till exempel.

Det står på min app att små bebisar sover i magen cirka 95% av tiden så här dags i en graviditet. Det kan jag garantera att det inte stämmer. Inte för oss. Har varit uppe ungefär 6 gånger i natt. Inte en av de gångerna har han varit still. Och inte nu heller, det sprattlas för fullt. Han kanske rör sig i sömnen i och för sig, men en stillsam bebis bär jag inte runt på. Hans små buffar och stora yviga rörelser är charmiga, men det kan man lät glömma i den mörkaste natten. Då kan jag känna mig lite uppgiven, och så längtar jag ihjäl mig tills han håller mig vaken om natten fast utanför magen. Då kan jag i alla fall andas in hans doft och pussa hans lilla hjässa samtidigt.

Tur att jag har världens finaste brorsdotter. Utan henne skulle väntan bli outhärdlig! Det tackar vi för. Det där gjorde ni bra Niclas & Frida.

2013-03-06
 19:22:41

Finhäng

Skönt med en ledig dag mitt i veckan! Enda nackdelen är att det känns som måndag i morgon igen. Konstigt det där. Trivs som fisken på jobbet, och har det verkligen bra om dagarna. Men ändå har det börjar kännas motigt att ta sig dit. Är väl fysiken som ställer till det. Inget hugg i magen ännu, så blir spännande att se i morgon om det dyker upp igen. Då är det helt klart jobbet som tär på kulan. Mycket rörelse är det vill jag lova. Det sägs att lillen ska röra sig mindre nu på slutet, men det gör inte min.

Idag var jag och hängde lite hos Frida och lillskrutt. Vi chillade lite och begav oss sen ut på långprommis i solen. Var skapligt trött på slutet! Fick släpa mig hem sista biten. Men trevligt var det, trots grus och snöiga trottoarer. Vi får reka bredare promenadstråk tills jag också har en vagn att köra runt med!

2013-03-06
 09:41:01

Sol

Det är så himla härligt att få vakna till solsken på sin lediga dag! Lägenheten ser ut som en krigszon, så blir lite plock men mest lugnt och skönt är tanken. Ska ta tag i den sista gardinlängden också. Min vurpa i lördags gjorde min hand oanvändbar, så blev liksom aldrig klar! Men nu så :)

2013-03-05
 18:50:18

Varning för gnäll

Men fy fan vad jag mår dåligt. Illamående, kramp i magen på olika sätt, spänner och drar i magen och hugger i ryggen. Lägg till en ovanligt aktiv kille, som trots sin vana trogen att ligga mest på vänster sida ändå måste testa att förflytta sig till högern. Väl där märker han att gräset inte var grönare och börjar färden tillbaka! Och så börjar vi om. Ett helt nytt rörelsemönster som jag inte alls känner igen eller förstår mig på. Börjar han tröttna på att ha det så trångt tro? Är glad att jag är ledig i morgon. Behöver återhämta mig efter de här tre dagarna (och två nätter med dålig sömn).

Älskar att han rör sig mycket, för enligt barnmorskan är det bästa tecknet på en välmående bebis. Men är det normalt det här? Känns som han försöker gräva sig ut typ. Oklart. Men så länge han mår bra så får jag stå ut. Allt för min skrutt som jag längtar ihjäl mig efter. 1,5 månad kvar..

2013-03-05
 18:44:27

Mar. 05, 2013

2013-03-05
 06:11:25

En god natts sömn

Det är tydligen inget för mig det. Har varit vaken alldeles för mycket i natt igen. Har fortfarande ont i magen till och från. Undrar vad som försiggår där inne. Nån supertillväxtfas tror jag, för jäklar vilken kramp jag hade i sidan igår. Tror det var ledbanden som fick sig en rejäl omgång. Kunde inte ens sitta upp utan att hålla på att gå av så fick hoppa över tjejmys hos Frida. Sjukt trist, men ibland får man inse sina begränsningar.

Är ledig i morgon, så då ska jag minsann ta igen mig. Hoppas också på en liten date med Frida & Filippa. Men först är det en intensiv jobbdag, med möten och upplärning på löpande band!

2013-03-02
 08:27:07

Morgonhäng

Jag sitter i soffan med en kopp the och håret i något slags fågelbo. Det är så skönt att vakna och så är det liksom ljust i lägenheten. Våren är på väg nu! Så otroligt härligt! Herman ligger och sover efter en kväll med grabbarna. Hoppas han vaknar hyffsat pigg, för idag ska vi hämta hem lillkillens säng som äntligen dykt upp!
 
Jollyroom kunde inte leverera på 6 veckor, men Storken levererade på två dagar. Och på de två dagarna hörde de av sig till oss på sitt initiativ mer än vad Jollyroom gjorde på 6 veckor. Lite skillnad på servicenivå. Ska bli himla kul att se hur den ser ut i vårt sovrum! Blir en liten svängom till IKEA om Herman orkar. Annars kanske jag tar mig dit själv och vaggar runt. Tänkte shoppa hem madrass och annat mjukt och skönt till lillens säng. Så att den är kittad till han kommer! Nu är det bara en och en halv månad kvar till beräknad leverans. Plus/minus två veckor innebär att vi troligtvis har honom i vår famn om max två månader! Det är inte långt kvar det.
 
Igår hickades det för full där inne. Så himla gulligt. Längtar tills han hickar på mitt bröst istället. Filippa låg och hickade i min famn, att man kan få sån hicka i en sån liten kropp. Hur sött som helst! Och hon verkade helt oberörd. På tal om det lilla underbarnet ska jag ut på barnvagnspromenad med Frida & Filippa idag. Mysigt! Hoppas solen tittar fram tills dess. 
 
Igår var jag hos barnmorskan. Status på det hela var:
-Pulsen låg på 145, 150 en liten stund efter allt petande. Barnmorskan trodde att han allt var lite sur på henne, men pulsen sjönk snabbt.
- Livmodern hade vuxit 2cm, Herman gissade på 2,5 så han var bra nära! Så nu i vecka 34 är det 30,5 cm. Fortfarande något under kurvan som jag följde i början, men nu verkar jag liksom ha satt min egna kurva,
- Huvudet är nedåt, men fortfarande ruckbart. Nästa koll, i v36, hoppas de på att det ska vara fixerat. Så vi får se hur startklar han är då! 
 
Nu ska jag dricka mitt the och kanske käka en liten frulle. Ska ta mig an ett syprojekt innan dagen är slut också. 
Puss på er mina vänner!
2013-03-01
 07:21:38

Surrogat

Vi pratade om det här med möjlighet till surrogatmammor igår på lunchen. En kollega hade hört talas om en kvinna som bar sin dotters barn i magen. Som surrogat alltså. Mina kollegor tyckte det här var helt sjukt och äckligt, medan jag tycker att det är fantastiskt fint av en mor att ge en sån gåva till sitt barn. Snacka om att vi är på olika våglängd! Om det var min chans att få ett biologiskt barn skulle jag vara min mamma evigt tacksam om hon kunde hjälpa mig med det. Såklart knasig grej, men att bära på någon annans barn i nästan 10 månader. Vilken fin gest!

Ja ni, så olika är vi på mitt jobb.