2013-02-26
 21:23:16

Vårfräscht

Såg att Indiska fått in mockaväskor i min smak. Är mycket sugen på att slå till på en färggrann kamrat! Nu ska jag och galningen i magen softa i sängen och läsa mammatidning och drömma om fina väskor. Om han fortsätter leva rövare får vi ropa hit pappan till yrvädret som brukar ha en lugnande effekt på sin son. Hoppas det håller i sig även utanför magen.

2013-02-26
 19:25:06

Tuesday bloody tuesday

Jaha, då satt man plötsligt hemma i soffan. Ensam sånär på en sovande bebis i magen. Att tystnad kan bli så påtaglig. Inte så fett så att säga.

Den här dagen artade sig ganska bra. Jobbmässigt i alla fall. Efter många olika turer så fick jag besked om att sista fyra veckorna inte behöver spenderas i galenskap. Skönt.

Sängen vi beställde från Jollyroom är numera avbeställd. Vi tyckte att 7 veckors leveranstid var lite att ta i. En borttappad säng och body, ett virrvarrr av mail och oklara besked fick oss att tappa humöret med den där sajten. Av tre beställda saker fick vi ingen. Och nu är det tjaffs om huruvida jag har betalat kalaset eller inte. Hoppas att kvitto, mailbevis och kontoutdrag ska få slut på det här ärendet. Vill hemskt gärna ha tillbaka mina pengar så att vi kan köpa sängen från en annan sida som lovar att skicka paketet samma dag. Känns lite mer lovande. Annars får fasen lillkillen sova i en byrålåda. Hur jäkla svårt ska det vara liksom? Från leverans inom 2-5 dagar till att vänta i 7 veckor. Inte så intressant va. Att vi här hemma sen måste bråka om det hela är ju inte heller så jäkla värt. Så det är status här hemma. Tom lägenhet med bråk i luften. Så jäkla avslappnande slut på dagen.
2013-02-24
 20:33:27

Sista femdagarsveckan

Nu ligger jag i soffan och äter lakrits. Laddar upp inför sista femdagarsveckan innan bebisen kommer. Så jäkla skönt. Är mycket nöjd över mitt beslut att trappa ned lite smått i samma veva som arbetsbelastningen på jobbet ökar. Ska bli så skönt med en extra ledig dag.

Dagen flög iväg kan man säga. Hann med besök i Mosta & middag i gamlis! Mysigt. Fick se bilder på H som bebis, så söt så!

2013-02-24
 11:30:19

Pysselstuga

Här pysslas det för fullt! I tvättstugan är det full aktivitet och tvättkorgen ekar tomt. Härligt! Bebisens pyttekläder är tvättade, och herre Gud så små de är. Konstig känsla att det inom kort är vardag att även såna där pyttegrejer ligger i tvättkorgen.

Jag har också hunnit med att fålla upp gardinerna i sovrummet och vardagsrumsgardinerna står på tur. En riktig fixardag med andra ord!

2013-02-23
 09:02:21

Månad 9

Plötsligt var jag i nionde månaden. 54 dagar to go, ge och ta 14 dagar. 5 veckor jobb, varav bara en är en femdagarsvecka. Herre Gud vad tiden springer iväg just nu. Minns så väl hur evighetslång väntan kändes runt v.14-15. Men nu är jag plötsligt här! Nervös, glad och förväntansfull. Efter att ha fått en brorsdotter som är söt som en ros blev det faktiskt lite mindre jobbigt att vänta. Hade trott att det skulle bli tvärtom, men är så himla mysigt att bara få gosa med henne utan avbrott från ytterligare en bebis som vill ha uppmärksamhet. Nu får han buffa från magen bara! Tror att det kommer bli sötaste kusinparet ever! ❤

2013-02-17
 18:00:03

95%

I min app står det att lillen sover 95% av dygnet. Kan inte stämma alls. Det skulle innebära typ 1,5 vaken timme per dygn. Då sover han mellan varje spark i så fall. Och sommar på typ en minussekund.

Idag har vi varit hos Hanna på kalas. I samma hus, ofta samma rum, röjde fyra småkillar runt med bilar. En ljudvolym utöver det vanliga uppenbarade sig. Bara att vänja sig vid antar jag, med tanke på att vi är ett rejält gäng som producerar barn ganska tätt inpå varandra. Mysigt kommer det bli hur som, om än lite utmattande!

2013-02-17
 12:25:18

Finhelg

Bra helg det här! Var i Stockholm igår med finaste vännerna. Uggla levererade en bra show och god mat. Synd bara att vi fick sämsta servitrisen på hela stället, men när vi väl fick mat och dryck smakade det mycket bra!

Kvällen spenderades i soffan med foglossningsvärk och sammandragningar. Men det var det värt! Somnade tidigt och vaknade utvilad idag. Härlig känsla som inte dyker upp allt för ofta numera.

Idag ska vi hälsa på Hermans syskonbarn och äta middag hemma hos mamsen. Hade hoppats på att få träffa vår nya familjemedlem, men det får dröja lite till. Hon är poppis den lilla jäntan, så är många som står på kö för en date när hon väl kommer hem. Paketen är inslagna och kort är under tillverkning! Kanske ska passa på att knåpa ihop ett till Hanna också. Plikten kallar!

2013-02-15
 20:34:54

What's New?

Joråmensåatt. Här händer det grejer. Har ju gått och blivit faster till den sötaste lilla tösen man kan tänka sig. Lik min bror som spädis. Häftigt det där!

Jag har också mätt magen idag. Var helt övertygad om att jag skulle ligga långt över snittet (istället för mitt på kurvan som innan) så som min mage expanderat. Men icke! Halkade plötsligt efter med mina 28 cm. Men det var bra ändå! Lillen har haft fest idag. Knappt varit still en minut. Så han verkar må hur bra som helst.

I morgon blir det Uggla med Emelie, Marcus, Evelina & Patrik. Det ser vi fram emot här hemma! Håll tummarna att jag kan gå hela dagen utan att bli halt!

2013-02-10
 11:28:38

Söndag

Sunday bloody sunday. Äh, jag gillar söndagar nu för tiden. Var en period där söndagar inte var så jäkla festliga. Man var ofta sliten från helgens fest, lite bakisångest och ensam. Men sen jag träffade Herman är det en mysig dag. Och framför allt har jag börjat uppskatta denna härliga dag sen jag slutade dricka alkohol. Är förbaskat skönt att vakna fräsch varenda helg. Trött, visst. Men aldrig någon bakisångest och dagarna tas tillvara på.

Idag tvättar vi och softar i soffan. Om nån timme ska jag röra mig ner mot stan och träffa Sara. Ska bli så härligt att ses! Tänkte också ta en titt efter en ny bh. Men det är ju ett jäkla projekt det, så antar att jag kommer hem tomhänt.

2013-02-09
 09:34:16

Bakis

Känner mig nästan lite bakfull idag. Trött och lite illamående i alla fall. Sitter i köket och lyssnar på diskmaskinen och väntar på att mina scones ska bli klara. Har man ingen frukost hemma får man baka sig till det!

Igår var det festligt värre! Överraskningsfest för Herman. Han blev överraskad! Hade inte misstänkt, så det var mycket kul :) 26 personer som åt middag på Picnic, och sen gick vi hem till oss. Blev nog en 20 stycken här hemma. Somnade vid tre, och vaknade vid nio av att Herman levde rövare med gäspningar och annat härjeri. Får bli en powernap i eftermiddag!

2013-02-08
 07:46:36

TGIF

Nu är fredagen här mina vänner! Har en härlig känsla i kroppen efter en ganska så god natts sömn, inga nya finnar och det faktum att idag är en trevlig jobbdag. Massa möten, bl.a. lönesamtal, fika för att fira att vi har så bra ordning på våra konton och så fyller Mia år. Festlig dag! Ikväll blir det middag med vårt radarpar Evelina & Patrik, och morgon kalas för H. Bakade hallongrottor igår, vet inte riktigt om resultatet blev det bästa. Men så kan det gå! 
 
min mobil föreslår alla möjliga knepiga stavningar och ordförslag idag (Charles iställer för vänner, logiskt?) så ni får ha lite överseende med det här inlägget!
2013-02-07
 21:51:35

Torsdagsmys

Ligger i sängen och surfar lite på hemnet. Kände nyss en bekant känsla i magen. Spänner under naveln. Dit med handen och hittar direkt på en liten bebis. Lite oklart om vilken del det är. Men nu kände jag liksom två delar hårt, något runt och något plant. Så huvud och rygg eller rumpa och rygg skulle jag tro. Typiskt nog är H på innebandy, han brukar gilla att få känna på honom och gissa vad han gör. Min lilla kille. Gud så jag längtar efter honom! Men jag får vänta två månader till. Men! Om en vecka blir jag faster, så jag behöver inte vänta allt för länge på bebisgos. Kommer bli superhärligt!

2013-02-06
 21:47:07

Lackar

Alltså. Jag vet att jag är 27, alldeles strax 28. Borde alltså räknas som vuxen och inte bry mig om ytliga oviktiga saker. MEN, jag lackar ta mig fan på hormonjävlarna som tror att en ny finne om dagen, helst inom samma kvadratcentimeter är en trevlig överraskning. But it is not. Låt mig vakna utan en ny present i morgon. För det vore ju fint att slippa se ut som en freakshow i alla fall i en dag. Tack då.


Ps. Drama Queen i know. Men jag kan inte hejda det. Just i denna sekund är det typ världssynd om mig. Idioti.

2013-02-06
 20:40:23

Big 3-0

Idag fyller min karl 30 år. Han är numera vuxen. Eller nåt. Vi började med en mysig frukost med tända ljus. Herman fick sitta och läsa tidningen, så värmde jag baguetter, skivade grönsaker, tände ljus i bullar och annat pyssel. En fantastisk start på dagen! Ett paket fick han, en kofta. Det andra paketet blev en dag sen. Så den kommer i morgon. Ikväll har vi haft sällis av Mosta & farmor. Trevligt värre. Jag är nu halvdöd, och tydligen hjärndöd som tror att det finns någon som helst substans i det här inlägget. Hej hå.

2013-02-05
 22:16:56

Book of love

Idag fixade jag en sak jag tänkt ordna länge. Jag köpte en liten skrivbok till bebisen. Jag och Herman kommer skriva små brev till den lille, om hur det känns att han är på väg och hur vi (kanske framförallt jag) mår medan tiden går. Vi ska klistra in ultraljudsbilder och andra små minnen. När han är här skriver vi om hur han har det. Hur han växer och vilka hyss han tar sig an. Hur det känns att få vara just hans förälder. Känns som en fin sak att kunna ge honom när han är stor. Så att han förstår hur himla efterlängtad han varit.

74 dagar kvar.

2013-02-03
 20:19:40

Mössjakt

Fick för övrigt väldigt stressigt med mössa till mini här om dagen. Kom på något så fasansfullt att vi inte hade någon mössa att sätta på honom på BB. Vilka föräldrar vi är! Att det är 2,5 månad kvar var något jag plötsligt glömde, och allt blev väldigt bråttom. Jag kikade både här och där men hittade ingen som kändes rätt. Men idag. Idag så köpte vi en hätta till den lille. Blårandig med en touch av neon. Perfekt. Ser stor ut på bilden, men är i själva verket pyttig. Och passar ett pyttehuvud.

2013-02-03
 20:08:21

Happy happy sunday

Så var den här helgen snart över. Den har rymt en hel del fix och trix, trevliga överraskningar, härligt umgänge och kvalitetstid med min karl.

Vi håller på med en liten uppfräschning av lägenheten. Jag är uppe i den här boande fasen (har väl varit det hela graviditeten) och vill göra fint och mysigt inför lillkillens ankomst. Idag har vi köpt nya gardiner, härligt turkosa, och så har Herman dolt sladdar som legat och skräpat. Igår var Patrik här och hjälpte oss fixa massa nya eluttag vilket uppskattas!

I övrigt hängde jag med Evelina igår, åt på tacobar med killarna och sen var det mello hos Tess. Blev en ganska tidig kväll för min del. Men det är ingen idé att utmana ödet nu för tiden, bli så trött!

Allt som allt var det en alldeles förträfflig helg. Nu laddar vi om inför veckan. Min älskling fyller 30, det blir middagar här och var, och fika och så. Fullspäckad vecka!

2013-02-01
 20:45:41

Fredagsquiz

På tv'n är det 'på spåret'.

I soffan kör vi 'rumpa eller rygg?'
(Det är alltså lillkillens kroppsdelar vi funderar över. På oss själva vet vi mycket väl var de är)

2013-02-01
 13:49:38

Friskhetstecken

Idag är jag kanske tusen gånger piggare än vad jag varit resten av den här veckan. Så skönt! Är glad att jag lyssnade på min chef och stannade hemma en extra dag. Det verkar göra susen!

Har till och med orkat organisera lite här hemma. Kaoslådan med matlådor är numera välorganiserad (allt på bänken låg däri huller om buller) och så har jag fixat en ny presentpapperslåda. Inser att jag har köpstopp på presentpapper. En in, en ut. Har levt i tron om att jag har max tio olika varianter, medan Herman hävdat många fler. Måste nog erkänna att Herman hade rätt. Fanns nog närmare 25 olika sorter. Oops.

2013-02-01
 10:41:25

Efterlysning!

Har mycket tid att fundera på inredning nu här hemma. Och är nu på jakt efter sängfickor. Är ni med på vad jag menar? Vi har liksom inte plats för sängbord längre nu när vi ska bli tre som delar på sovrummet. Men, behovet av förvaring nära sängen försvinner ju inte bara för att vi inte har plats med någon möbel. Tanken är att vi sätter upp en tavellist ovanför sängen, men där vill jag ju bara ha fina saker. Så jag vill ha en såndär ficka som man kan hänga på sidan av sängen, och få plats med en bok och en vattenälskande typ. Och en liten kräm eller två. Men problemet är att jag inte hittar nånting alls när jag googlar. Någon av mina kära vänner som har ett tips på vart jag kan få tag på detta?
2013-02-01
 09:12:07

Idag är det Max dag

Idag har bebisen i magen namnsdag. I alla fall med magnamnet. När han kommer ut sen får vi se vad han ser ut som, men just idag är det en Max som ligger där inne. Max har idag fått en present av sin pappa. Men jag fick öppna eftersom han inte riktigt kan det ännu. En söt, stockad liten onepiece låg i paketet. Tänk vad gosigt när han kan ha på sig den och ligga i sin pappas famn och gosa. (Mycket bebissnack nu, men han är det enda sälliset jag har nu när jag varit hemma ett par dagar).
Jag känner mig lyckligt lottad som har en Herman i mitt liv. Och om inte allt för länge har jag en till kille att överösa med kärlek.

Idag är också första dagen den hör veckan som jag vaknat utan huvudvärk, magont och illamående. Hoppas vilan har skrämt bort allt det onda! Igår dog jag nästan framåt kvällskvisten. Fy vad illa jag mådde. Tydligen är det ett extra hormonpåslag nu, då lillen har en tillväxtspurt ett par veckor nu, så det är bara att härda ut att illamåendet gästspelar en sväng till.