2013-01-30
 13:17:52

Resten av mormorsshoppingen

Här är resten av det som lillkillens mormor shoppade till honom i söndags. En liten aphandduk som man kan sätta på det lilla huvudet. Och lite kläder! Skorna matchar hans kusins, så vi får se om de kan ha sina samtidigt någon gång. Fötterna såg ju rätt stora ut på ultraljudet :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/375935/images/2013/pic_51090eeeddf2b30250841f0a.jpg" class="image">

2013-01-30
 13:09:31

Hemma mitt i veckan

Idag är det onsdag. Och jag är hemma. Rätt så trist och ångestframkallande. Som alltid när jag är hemma från jobbet. Jäkla duktig-flicka-syndrom.

Har sovit så förbaskat dåligt den senaste tiden. Vilket har resulterat i huvudvärk och illamående, och knasiga magkänslor. Googlade lite på hur det kändes igår kväll, och fick massa träffar på förvärkar. Kan vara så, eller så är det något annat. Hur som höll det inte i sig så värst länge, så det var ju bra! Nu är det bara huvudet och resten sv tröttheten i kroppen som ska bli bra.

Det som ändå kan få det att kännas rätt bra med att vara hemma, är att lillkillen rör sig mer än på jobbet. Och mycket rörelse = välmående bebis. Och min chef och kollegor är väldigt förstående och tycker att det känns jobbigt att veta att jag tvingar mig iväg till jobbet fast att jag känner mig dålig. Så de tycker jag ska hålla mig hemma istället.

Kan inte fatta att det bara är 2,5 månader kvar. Längtar! I morgon går jag in i vecka 30. "Bara" 10 veckor kvar. Må de gå undan! Känns som att det är en del kul i februari för en gångs skull. Födelsedagskalas för min älskling och även för hans sis. Magnus Uggla med fina vänner. Och sist men inte minst ska första bebisen i familjen Johansson födas. Det längtar vi till allra mest den här månaden.

2013-01-27
 20:27:54

Det här med shopping

Jag tycker liksom att man längtar extra mycket när man har små kläder att stoppa den lille i. Plötsligt går tiden så fasligt långsamt. Vill få stoppa ner hans mjuka korviga ben i hans små randiga eller prickiga tights :)

Här är i alla fall två par byxor och en liten söt filt som ska få ligga i garderoben och vänta tills det är dags!

2013-01-27
 17:05:42

Söndag

Nu sitter jag i soffan och tar det lugnt. Lite lätt illamående och trött på oredan här hemma. Herman målar omgång nummer två på sängstommen nu. Men som gravid skulle man ha mask och grejer och så är det rätt obekvämt med magen att stå framåtlutad, så han fick ta sig an det projektet själv. Och det gör han med bravur! Gud så bra det blir. Äntligen kommer jag ha ett sovrum jag trivs med. Älskart! Vitt är det numera, både vägg och säng. Sen ska vi sätta upp en vit tavellist ovanför sängen. Nya böljande gardiner i ljusgrönt eller ljus turkos tänker jag mig. Och nya fina kuddfodral i havsfärger. Kommer göra sig fint till lillkillens säng, som kan få liknade färger. Återkommer med bilder under fixandets gång!

Idag har jag varit med mamma på Gränby. Lillen har nu fått sig lite kläder. Så att han slipper vara näck första tiden :) kan lägga upp bilder sen!

2013-01-26
 10:04:44

Magar

Det är lustigt det här med gravidmagar. Vad mycket energi som läggs på dem. Allt från att man själv undrar en massa; när ska det börja synas? Så blir man jätteglad när kulan växer. Men växer den för fort? Är jag för stor? Tjockmage eller gravidmage? Tjejmage eller killmage?

Och alla kommentarer den skapar. Allt från att den är så fin och mysig, till att andra tycker den är enorm. På föräldrarkursen var det i alla fall kul att se de andras magar. För att liksom placera in mig själv på skalan. (Som om det spelar någon roll) Och precis som kurvan för livmoderns tillväxt så skulle jag säga att jag är väldigt normal. Långt ifrån enorm, men med en skaplig kula. De flesta i mammagruppen var större än jag, men jag var inte minst. Helt normal med andra ord. Och skönt är väl det!

För mig är det i alla fall skönt att se att den växer. För då vet jag att även bebisen har plats att växa. Och han nyttjar utrymmet för fullt. Nu känns det som att han spelar gitarr med navelsträngen typ. Kreativ kille!

2013-01-22
 19:23:51

Förlossning och 26,5 cm

Den hör dagen passerade i ett jäkla tempo. Trots tidig uppgång. Herman och jag körde ett pass på Sats i morse. Så himla trevligt att träna på samma ställe.

På jobbet spenderade jag inte många timmar. Vid två åkte vi hemåt för att gå på föräldraträff på hjärtat. Dagens pass handlade om förlossningen. Känns mycket bättre nu efter att ha fått lite info! Inte alls lika nervös. Nu längtar jag mest tills jag känner att det drar igång. Vill träffa vår kille!

Vi hann även med att fika med de andra föräldrarna och göra en undersökning. Magen mättes, och Herman hade gissat väldigt rätt på tillväxten. 2 cm tippade han på, och 2,5 var sanningen. Väldans nära! Ligger fortfarande prick på kurvan, och det lilla hjärtat ligger fortfarande på 140 i puls. Nu hade han väntar sig och låg med huvudet nedåt. Så hoppas han stannar där! Vändning lät hemskt oskönt så det slipper jag gärna.

Idag har målaren fixat klart hemma hos oss. Så nu är elementet i badrummet fixat och sovrummet krispigt vitt! Vi ska passa på att måla om sängstommen nu när vi ändå flyttat ut madrass och allt, så den blir vit den med. Känns fint att ordna inför lillens ankomst. Bara det bästa till vårt hjärta! Och så är det festligt för mamman i familjen att få inreda på nytt. Loving it!

2013-01-19
 18:02:00

Magchock

Var och tränade med Herman i morse. Trots öppet hus och massvis med folk så behövde vi inte köa till en enda maskin. Mycket bra! Blir ett pass i morgon också. Så jäkla skönt att vara igång igen!

Men det här med att folk stirrar. Speciellt kvinnor. Har de aldrig sett en gravidmage på gymmet eller vad är grejen?! Chilla lite med stirrandet tack. På jobbgymmet var det en kollega (som är vääääldigt speciell) som kommenterade att det var farligt för barnet att träna som jag gjorde och yada yada. Vem frågade vad hon tyckte liksom? Hon och jag delar inte riktigt samma syn på livet kan man säga.

Nu har jag köpt en säng till vår lilla krabat. Så vi får se när den landar hos posten! Vi ska måla om i sovrummet i veckan, och möblera om lite. Så det blir nytt och fräscht till lillkillen kommer. Kommer vilja packa upp sängen på en gång, men vi får se hur det blir med det :) känns lite tidigt. Väntan blir ännu längre om det ligger massa oanvända babyprylar överallt.

Nu ska jag göra ett ryck och fixa till mig innan vintermunderingen åker på för prommis till Fålhagsleden.

Trevlig lördag!

2013-01-19
 09:53:22

Naggar på 70-strecket

Alldeles strax har 70% av min graviditet gått. Galet! På torsdag går jag in i sista trimestern. Så då börjar nedräkningen på allvar! Spännande.

Har så fina kollegor på min avdelning. Går inte en dag utan att någon säger att jag är så fin med min mage. Kul med lite uppskattning sådär när man själv känner sig lite klumpig emellanåt.

Igår var vi på middag hos Evelina & Patrik. God mat och mysigt sällis! Vi kilade på På spåret och chillade.
Idag ska vi göra lite smått och gott. Lampjakten fortsätter, Herman ska följa med till Sats och testträna (jippi!) och ikväll ska vi hem till bror & Frida. Bra lördag!

Har varit förkyld hur länge som helst, testat att träna - blivit sämre igen - haft träningsuppehåll - ändå inte blivit frisk. Så nu testar jag att köra ett lugnt helkroppspass och hoppas att jag vaknar utan halsont i morgon. Kul också att Herman hakar på. Så mycket lättare att ta sig till gymmet med sällskap. Speciellt en dag som denna när det är -15 ute.

Nu ska jag kika till mina scones som ligger i ugnen! Trevlig lördag!

2013-01-14
 21:05:47

Gnällspik

Det är jag just nu.

"Hermaaaan, livet är så jobbigt just nu"
Vad är det nu då undrar H såklart då.
Och inte kan jag svara på det. För det är inget. Förrutom nån jäkla krypande känsla. Kryp bort god damn it. Irriterar till och med mig själv med den här gnällmentaliteten. Hur kan det då vara för H? Inte. Lätt.

2013-01-14
 20:39:20

Bebis bebis bebis

Jag är så inne i bebisträsket. Förstår om jag är en pina att umgås med nu. Har hamnat i en period då det känns som tiden står still så fort jag inte aktiverar mig med jobb eller kompishäng. Vill bara träffa honom nu. Nu nu nu! Hur ser han ut? Hur kommer han vara? Gosig? (Såklart) glad? (Hoppas)

Låg nyss och klämde på magen. Fick en liten chock när jag låg och tryckte och klämde och jag stötte på något hårt och smalt som hastigt drogs undan. Var det en ben tro? Följdes av en buff. Typ "chilla morsan". Så häftigt att kunna känna på magen, mjukt, mjukt, hårt! Vips så har man hittat bebis! Också härligt att man kan se på magen när han härjar runt. Han börjar bli stor vår kille. Som vi längtar! 94 dagar kvar. I alla fall tvåsiffrigt nu.


Pysslade ihop en tavla av lite tyg igår. Blev bra! Ovant att se den när man kliver in genom dörren. Men bra ovant! Nu gäller det bara att hitta lampskärm till nya foten. Lättare sagt än gjort. Men det ska nog gå det med!

2013-01-12
 07:53:45

Mardröm

Drömde här på morgonkvisten att jag misstänkte att jag fick missfall. Kom i alla fall blod. Mycket obehaglig och läskig dröm. Fy. Och för att toppa på det hittade jag inte Herman.

Tur att jag har en omtänksam liten grabb i magen, för som han har levt rövare sen jag slog upp ögonen är inte vanligt så här på morgonen. Han har rört sig hela tiden sen jag vaknade för en timme sen. Perfekt sätt att skrämma bort sista tankarna efter en ond dröm. Barnmorskan sa att det bästa tecknet att veta att han mår bra är mycket rörelse. Så nu kan mammahjärtat lugna sig. (Shit, jag ska liksom bli mamma. Känns fortfarande svårt att greppa..)

Kikar på något program från Aussie. Nu är de utanför Byron. Vilka minnen man har där ifrån!

2013-01-06
 18:19:43

Söndagsfix

Idag har jag åstadkommit två bra grejer att bocka av från listan. Ett stycke foglossningsbälte beställt, och ett stycke spjälsäng hittad. Har letat efter en spjälsäng som går att ha i fler ån två lägen, eller framförallt i rätt höjdläge. Nu har jag hittat en som verkar perfa! Passar perfekt att ha i högstaläget, med långsidan nerfälld ett jack, och vips så är det perfekt höjd för mig att kunna gosa med den lille från vår säng. Troll Lux Dropside heter modellen om någon är nyfiken.

Foglossningsbälte känns skönt att ha beställt. När vi var ute med Leo så tänkte jag att det kanske ändå inte behövdes. Men efter 10 minuter på Gränby började jag få ont i rumpan, så det var lika bra att smida medan järnet var varmt så att säga. Har lyckats få en sjukt stel nacke igen (kommer typ alltid så här i januari), så ska passa på att nyttja julklappen och boka in min gravidmassage i veckan. Hoppas på tid i helgen! Kanske till och med unnar mig själv att boka in en till. Något ska jag väl ändå få för att jag tar hand om min lilla skrutt så väl.

2013-01-04
 10:22:57

v26

Nu sitter jag i soffan med två filtar och dricker te. Är dödstrött men kan ändå inte somna, dum kombo.
 
Besöket hos banmorskan gick bra! Magen växer på perfekt, ligger precis på kurvan. Jag är så jäklans genomsnittlig med mina 24 cm. Lillens hjärtslag låg på 145, vilket också var bra. Var himla mysigt att få lyssna på hans hjärta. Och på hans navelsträng ;) Då svishade det omkring där inne! Häftigt. Jag kunde också höra när han sparkade. Han bjöd på en riktig show!
 
Alla mina värden såg också tipptopp ut. Väldigt skönt att höra att jag hade jättehöga järnvärden = inga järntabletter! Jag kommer med andra ord gladeligen skippa blodpudding framöver också. Att jag får ont nör jag går och står mycket beror som jag misstänkte på foglossning, fogarna trycker på ischiasnerven och gör att jag får ont. Så det är bara att ta det lugnt helt enkelt. Ska kika lite på ett bälte och se om det kan lindra. Saknar att kunna ta långpromenader! 
Att magen krampar ibland och sträcker och drar var tydligen kroppen och bebisen som övar lite inför vad som komma skall. Förberedelser är A och O som Herman sa. Känns i alla fall väldigt bra att allt såg så bra ut.
 
Nu kom illamåendet tillbaka. Så. Jäkla. Oskönt. Ska försöka mig på att vila lite till och hoppas att det lägger sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2013-01-04
 07:55:24

Sunknatt

Efter en riktigt hemsk natt så stannar jag hemma från jobbet idag. Vaknade vid ettsnåret av att jag höll på att kräkas, och hade sjukt ont i magen. Övergick i nån form av hyperventilering. Jäkligt oskönt att försöka ta djupa och lugna andetag när man kämpar mot världens illamående samtidigt. Men efter en stunds yogaandning lugnade den biten ner sig i alls fall. Usch och fy vad äckligt det var.

Nu sitter jag och väntar på att kila in hos barnmorskan. Sen ska jag hem och sova ikapp lite. Får se om lillen visar sig från sin bästa sida alldeles strax. Mitt lilla hjärta.

2013-01-03
 21:14:20

V.26

Tiden verkligen rusar fram nu. Redan vecka 26! Galet. I morgon ska jag till barnmorskan och mäta magen och se så att allt står rätt till med min lilla kärlek. Men som han lever runt kan det inte vara annat än bra!

Hos örondoktorn gick det bra. Till och med att mina öron krånglar kan bero på graviditeten. Sjukt vad mycket konstigt som kan dyka upp.
Idag var det stressigt på jobbet igen. Men lyckades hålla mig rätt lugn ändå. Känner mig duktig :) inte lätt för en arbetsmyra som mig att tagga ner kan jag säga.

Nu ska Herman lyssna på magen och se om han hör nåt litet hjärta. Men jag skulle tro att han bara får en spark i örat som vanligt. Sov sött så småningom!

2013-01-02
 07:52:38

Fabror doktorn

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli åtta så att jag får kila in på min läkartid. Har gjort slag i saken och ska kolla mina öron. Är trött på att få lock i stort sett varje dag och ont var och varannan. Hoppas det är något lättkirrat. Typ ta den här tabletten och så vips är det bra!

Efter jobbet (måste man jobba en dag som denna? Så osugen!) ska jag träffa Ida. Mycket bra som motivation för jobbdagen. Kommer ha så rackarns mycket idag. Så jag hoppas jag lyckas med att antistressa.

2013-01-01
 11:32:00

2013

Nytt år, nya möjligheter!

Här var det dåligt med nyårslöften. Ingen som riktigt hade något. Förutom att H ska fixa tekniken här hemma och jag ska unna mig något fint. Bra löften! ;)

Vilken härlig sista kväll på 2012 det blev igår. Supertrevligt sällskap, fantastisk mat och roligt spel! Var så mätt så jag höll på att dö igår, så vid ettsnåret bytte både jag och Linda till tights. Då fick det vara nog på tjusigheten.

Idag fyller Hermans paps år, så om några timmar bär det av till Mosta för kalas. Skönt att inte vara bakis för en gångs skull!