2012-02-29
 20:49:18

Change of plans

Idag har jag haft en bra jobbdag. Inget tjaffs och fått mycket gjort. Kul! Har också hunnit med att träna rygg och biceps. Tungt! Ökade både på fatman pullups, latsdrag och bägge bicepscurlsövningarna. Jäkligt kul! Är redan öm i hela kroppen. Benen värker från gårdagens crossfit. Kul med spinning i morgon alltså. Not!

Riktigt bra träningsvecka. Maten går det sådär med. Är omöjligt för mig att Lomma ihåg mellanmålen. Och lunch har jag inte haft med mig, så har blivit sallad, sallad och sallad. Inte så proteinrikt som man skulle önska.

Planen för kvällen var att promenera till Willys och handla mat. Laga matlådor och mysa i soffan.
Istället blev det köpemat (souvlaki) och sjukhusbesök med mamma. Min skrutt till morfar hade åkt in akut igår natt. Han hade tuppat av och har högt blodtryck = sådär bra. Så nu får han medicin och hjärtat bevakas med EKG. Han blev glad när vi kom, och det var mysigt att ses. Han verkade rätt pigg och glad faktiskt. Skönt!

Nu ska jag läsa topphälsa och bläddra i mio.

Puss & godnatt

2012-02-27
 21:51:31

Måndag

Den här dagen har verkligen flugit iväg. Gick hur kvickt som helst att jobba, trots måndagskänsla i kroppen i morse, och ovänligt välkomnande på jobbet. Tur att det bara är en i min närhet som stjäl energi. Det finns ändå några guldklimpar som förgyller dagen med skratt och tänkvärda kommentarer. Kvällen har ägnats åt promenad med min karl och tacosätande i soffan. Bra start på veckan tycker jag! Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen. Lär somna som en stock!
2012-02-26
 19:39:22

Blomster

Är precis hemkommen från mosta. God mat och trevligt sällskap. Perfekt söndagsmys! Hur gosigt är det inte att få kramas med en liten Erik? Huggan var mer busig än kramig idag, men han är bra söt ändå!

Nu sitter jag och tittar på när Herman bygger garderobsdörrar. Och så njuter jag massvis av fina blommor. Bara älskar att ha snittblommor hemma! Tur att man har så härliga vänner som tar med sig så fina buketter. Älskart!

2012-02-26
 11:44:04

Söndagsfix

Nu har jag lagt ut en massa kurslitteratur på kurslitteratur.se In och köp! Herman bygger garderobsdörrar som enligt utsago ska vara det värsta som finns! Håller mig på avstånd.. Finns så mycket plats i vår nya garderob. Som jag teoretiskt sett skulle kunna fylla med ny shopping! Men, det finns alltid ett men, jag ska hålla shoppingen på låg nivå och bara shoppa sånt som jag verkligen behöver. I alla fall i en månad eller två. En. Två månader är ju huuuuuur länge som helst! Nu ska jag fortsätta rensa i sovrummet. Sen bär det av till Mosta och häng med familjen Blomquist. Ska bli mysigt att få träffa smågrabbarna en sväng!
2012-02-25
 16:01:23

Nytt!

Efter timmar av skruvande fick jag (med viss hjälp) ihop det här fina bordet! Det ska invigas ikväll med mina fina vänner.

2012-02-25
 12:30:48

Shopping

Nu har här shoppats kan jag liva. Ny garderob och nytt matbord. Dags att sätta igång och jobba med andra ord! Herman är och lämnar byrå i Järlåsa, så garderobsbygge avvaktar jag med. Men bordet kan jag nog få till på egen hand!

2012-02-25
 10:39:36

Resultatet

2012-02-25
 10:10:54

Morgonbak

Den här dagen började med en härlig sovmorgon till 9.15. Sen har jag börjat med att baka ett lass bröd som jag förhoppningsvis kan bjuda mina fina gäster ikväll på. Snart bär det av mot Ikea och shopping. Snälla Patrik följer med och hjälper oss frakta hem grejerna som är aningens för stora för vår bil!

2012-02-24
 22:45:45

Glömde bilden..

2012-02-24
 22:45:06

Fågel

Med lite fantasi har jag byggt mig en fågel!

2012-02-23
 19:25:35

Lyx

Har precis hoppat i pyjamasbyxor och Hermans tisha. Nyduschad efter ett hemmasnickrat cirkelpass. Trött i magen som en gnu. Nu ska jag köra mos till Hermans köttbullar!

2012-02-20
 20:10:15

Mobillös

Glömde min telefon på jobbet idag. Klantigt värre! Tur att Herman är hemma, annars skulle jag inte kunna vakna i morgon. Man kanske skulle behöva en väckarklocka. Hmm, tål att tänkas på! Hoppas att ingen på jobbet är klåfingrig och tar med sig telefonen hem. Det vore himlans trist tycker jag! Påminner mig om att jag borde föra över alla foton och sånt med jämna mellanrum.
Nu sitter jag och Herman mätta och belåtna framför 112, som vanligt på måndagar. Karlsloken har tydligen bakat muffins, som enligt utsago är suuuuupergoda. Bådar inte gott! Ska preppa med ett tuggummi så blir det svårt att äta muffins!
2012-02-19
 21:29:41

Hur söt?

Min favvokille! I alla fall den hårigaste av favoriterna. Och galnast! Men så söt och mysig när han är trött. Hjärtat mitt.

2012-02-19
 21:27:51

Söndagsmiddag

2012-02-19
 12:05:51

Garderob

Sitter och kikar runt på olika garderobslösningar. Vi behöver mer förvaring, så att vi kan få undan böcker som inte har något hem, min symaskin och annat smått och gott. Skulle vilja ha skjutdörrar som går från golv till tak, men hittade en färdig garderob på IKEA som skulle funka och som var både prisvärd och ganska fin. Funderar på om det kan vara läge att åka dit och slå ett öga på den. Skulle man köpa en färdig lösning skulle det liksom kunna gå att genomföra lite snabbare och enklare än om vi ska platsbygga något. Tål att tänkas på.
PAX Garderob med skjutdörrar IKEA Grund stomme; lämplig där utrymmet är begränsat. Skjutdörr; kan öppnas på mindre utrymme än en vanlig garderobsdörr.
Bild lånad från ikea.se
2012-02-19
 11:18:24

Sunny sunday

Ligger i soffan och värmer mig i solstrålarna. Tänk vad festligt om man kunde bli brun genom fönstret!

Den här helgen tar i vanlig ordning slut på tok för fort. Ibland blir jag lite less på det här ekorrhjulet man är fast i. Samma sak dag ut och dag in. Men det har sin charm det med. Tur att jag har Herman att dela det med.

Om ett tag ska jag och H promenera mot gamlis och lunch. Mysigt att få träffa det lilla monstret! Han har verkligen spårat ur, käkar mobiler, river tapeter och härjar och har sig. Men söt är han verkligen!

2012-02-18
 16:00:18

Dramatik på Willys

Vi var och handlade lite inför kvällens middagsbjudning med Evelina och Patrik för en stund sedan. Väl inne på Willys strosar vi runt vid köttdisken och plötsligt så ramlar en kvinna ihop. Jag kilade fram för att se om hon behövde hjälp, men fick ingen respons över huvudtaget. Herman försökte han med, men ingenting. Så vi ringde 112, vilket i sin tur är en upplevelse! När jag väl pratar med en handläggare kommer en som jobbade på Willys framrusande. Han verkade känna kvinnan, och berättade att hon hade epilepsi. Så ambulans behövdes inte. Otäckt när sånt händer! Och otäckt att så många bara går förbi utan att reagera när någon ligger helt hjälplös på marken. Man hoppas ju på att folk ska ha lite mer civilkurage! Vissa grejer är otäcka och jobbiga, men inte kan man blunda för det ändå. Nu ska jag köra ett magcirkelpass och sen börja fixa lite inför kvällens festligheter!
2012-02-17
 21:05:51

Low carb, Low class

Ikväll åt vi lchf-pizza. Gott var det! Degen var gjord på ost, fiberhusk och ägg bl.a. Inte en gnutta mjöl. Nice!

Nu sitter jag mör i fåtöljen iklädd gamla pyjamasbyxor som jag fick för kanske 13 år sen. Minst. Oh so sexy.

Just ja. Jag tränade ikväll. Det är fredag. Go Emmie! Dum tid dock. Massa hormonstinna karlar som pumpade upp sig inför helgen. Bur still!

2012-02-16
 09:32:40

Överraskning

Igår överraskade Herman mig med en riktig lyxmiddag och vackra tulpaner. Mycket mysigt! Det kan vara så att jag har en liten överraskning tillbaka, men det vet han inte om :)

Torsdagar är riktigt härliga dagar. Känner mig på topp! Och tur som jag hade fick jag en plats på lunchspinningen fast att jag var så sen ute. Härligt!

2012-02-15
 20:19:01

Värmande ord

Igår fick jag ett handskrivet kuvert i brevlådan. Adresserat bara till mig. Då blir man inte lite nyfiken! I kuvertet fann jag ett fint kort med ännu finare innehåll. Tack M för de fina ord! Är tacksam över att ha vänner som du :)

2012-02-15
 20:10:53

Isprinsessa

I morse var det väldans mycket snö ute. Lugnt och stilla och fantastiskt fint. Ingen hade gått den väg jag tog till bilen, förutom en liten hare som hoppat förbi.

2012-02-14
 20:42:34

En helt vanlig tisdag

Alla hjärtans dag är det idag. Har inte märkts så mycket i min värld. Fick ett geléhjärta av en kollega, och det är väl det. Kom hem till en tom lägenhet. Spanade runt lite efter en liten blombukett, men märkte rätt kvickt att det ekade tomt.

Nu ligger jag i soffan och kollar på äntligen hemma och drömmer mig bort till ett tillfälle då man kan duka riktigt storslaget. Det vore något det!

2012-02-12
 16:23:26

Resultat

Bakningen gick strålande. Gott blev det! Fast det ska ju i och för sig mycket till för att nybakat bröd ska smaka illa. Receptet hittade jag här: http://www.tasteline.com/Recept/LCHF_frukostbrod Jag ökade (som alltid) mängden frön, och blandade friskt utav det vi hade hemma. Nästa gång kommer jag att ha i ännu mer frön än idag (typ dubbla det i receptet) och ha i mindre brödkrydda. Rekommenderar att baka en sats! Nu har jag precis kört ett pass mage här på vardagsrumsgolvet. Herre gud vad det var tungt. Men jag fick panik av att inte träna, så jag roade mig lite här hemma. Ska ladda upp lite i soffan för lite fix här hemma. Har ett par maskiner som behöver tömmas!
2012-02-12
 14:50:15

Bakning!

Bakar LCHF-bröd. Hoppas på toppresultat!

2012-02-12
 08:24:36

Märkligt

Två dagar i rad nu har jag vaknat tiiidigt och känt mig frisk igen. Visserligen har jag tyckt att det var lite märkligt att det försvann sådär pang tjong, men så kan det kanske vara har jag tänkt. Tji fick jag, både idag och igår, för efter att ha varit vaken i 10-20 så bultar det av värk i både öra och huvud. Sjätte dagen med Ipren som vän. Sjukt less. Drömde att jag tränade, sprang på en fin skogsväg i solen. Knappt rastlös alls. Vill vill vill träna, men går det inte så går det inte.

2012-02-10
 07:28:25

Kallt

Sitter och fryser i bilen och väntar på mitt resesällskap. Inte en mysig start på dagen. Och så måste jag tanka.

2012-02-09
 06:23:05

Klubbad säl

Så känner jag mig. Förkyld och med världens huvudvärk för fjärde dagen i rad. God morgon.

2012-02-09
 06:22:19

Lunch

Sitter och väntar på att Frida ska dyka upp och sen blir det lunch. Vi har trotsat snön och varit på promenad. Skönt!

Här om dagen var det så här mysigt på vår gård. Kan dock inte säga det samma om Rissne.

2012-02-04
 16:34:37

50 kg!

Klarade jag att ta i benböj idag. Tungt! Och hade aldrig vågat om inte Frida varit med. Blev tunga marklyft också, 40 pannor, handlederna höll på att gå av! Men kul att se framsteg.

Var mätning och hängig idag också. Små förändringar som man inte riktigt vågar lita på, kan lika gärna mätt fel eller så. Får se om det fortfarande märks vid nästa tillfälle!

Igår var det fantastiskt kul. Skrattade så att jag fick kramp! Hoppas att vi ska få till en weekend nån gång framöver. Vore så kul!

2012-02-04
 16:30:46

Fusk

Jag fuskar för andra helgen i rad.

Försökte publicera det här igår. Kanske går bättre nu.

2012-02-02
 19:41:59

Minus

Precis hemkommen från en 50 minuter lång pw med Frida. I minus 12. Kallt! Har mascara överallt.

Nu sitter jag och väntar på att få middagen serverad. Lyxigt!

2012-02-02
 06:12:03

Well

Skulle ha gått på morgonpromenad med Frida i morse, men vi sköt upp det till ikväll. Började må illa i går kväll, och det satt i till idag. Länge sen sist, och det är ju bra!

Nu ska jag göra mig redo för jobb, och kolla om den där omtalade snökanonen slagit till!